SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

EMEKLİ İKRAMİYESİ 3 BİN TL

EMEKLİ İKRAMİYESİ 3 BİN TL
Bu haber 16 Şubat 2024 - 17:04 'de eklendi ve 161 views kez görüntülendi.

Yerel seçimler öncesi emekli ikramiyelerinin yükseltilmesi gündeme gelmiş ve 5 bin TL olabileceğı belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütçe olanaklarını zorladıklarını ve emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin TL’ye çıkardıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu’nun Altınordu ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge katıldı.

Erdoğan burada yaptığı açıklamada, emekli ikramiyesinin üç bin TL’ye çıkarıldığını açıkladı.

“Emeklilere nefes aldıracak bütçeyi ayarlıyoruz” diyen Erdoğan “Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki bayram bu rakamı yüzde 50 artış ile 3 bin liraya yükselteceğiz” ifadelerini kullandı. 

BAKAN IŞIKHAN: YÜZDE 50 ARTIRDIK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat İşıkhan ise “2024 yılını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Emekliler Yılı olarak ilan etmiştik.

Bu kapsamda ilk olarak Ocak ayında gerçekleştirdiğimiz düzenleme ile emekli aylık artışlarını üst seviyede eşitleyerek %49,25’e yükselttik.

Tüm emeklilerimize 5.000 Türk Lirası ödeme sağladık.

Ayrıca; emeklilerimize 2018 yılında ilk kez Ramazan ve Kurban Bayramları’nda ikramiye uygulamasını hayata geçirdik. Bu kapsamda 2018 yılında 1.000 Türk Lirası, 2021 yılında 1.100 Türk Lirası, 2023 yılında ise 2.000 Türk Lirası bayram ikramiyesi ödemelerini kıymetli emeklilerimize gerçekleştirmiştik.

2024 Emekliler Yılı’nda kapsamında da emeklilerimizin bayram ikramiyelerini %50 artışla 3.000 Türk Lirasına yükseltiyoruz.

Bu yıl boyunca emeklilerimizin yaşam kalitesini artıracak, sosyal ve ekonomik yönden destekleyecek yeni çalışmaları hayata geçireceğiz.

Emeklilerimize, ailelerine ve milletimize hayırlı olsun” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER