SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

HURDAYA HAYAT VERİYORLAR

HURDAYA HAYAT VERİYORLAR
Bu haber 22 Şubat 2024 - 16:33 'de eklendi ve 164 views kez görüntülendi.

TTK İŞÇİLERİNDEN ÖNEMLİ BİR TASARRUF DAHA

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesi’nde yeraltında biriken suların yer üstüne tahliyesi için gerekli olan ve piyasa değeri 21 milyon TL olan 3 pompa, Harici Mekanizasyon Servisi çalışanlarınca gerçekleştirilen özverili çalışma sonucu 300 bin TL’ye yenilendi.

TTK Üzülmez Müessesi Elektromekanik İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Harici Mekanizasyon Servisi, yeni alınması durumunda 21 milyon TL’yi bulacak 3 su tahliye pompasını 300 bin TL’ye yeniledi. Harici Mekanizasyon Servisi Şefi Cenker Çebi ve ekibi tarafından yapımı tamamlanan su tahliye pompaları, yerin 380 metre altında çalışmaya başladı. Servis Şefi ve ekibine teşekkür eden GMİS Üzülmez Şube Başkanı Sefer Karakabak, “Maden işçisi ve TTK çalışanlarının isteyip de başaramayacağı şey yoktur. Daha yakın zamanda kurumumuzun Lavuar’ını yenileyerek önemli bir tasarruf sağladılar arkadaşlarımız. Bugün de yeraltında üretim alanları ve ana yollarda biriken suların tahliyesini gerçekleştiren ve piyasa değeri yaklaşık 21 milyon TL olan 3 pompanın parçalarını da kendileri yaparak 300 bin TL gibi düşük bir rakama yenilediler. Biz sadece işçinin hakkını değil kurumun parasını, geleceğini düşünen büyük bir aileyiz. Emeği geçen müdürlerimize, servis şefimize, cefakar işçilerimize gönülden çalışmaları için teşekkür ediyoruz. Bizlere desteklerini esirgemeyen başta Genel Başkanımız Hakan Yeşil, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerine de ayrıca teşekkürlerimizi sunarım.” dedi.
Yerin eksi 380 metre altına kurulan ve çalışmaya başlayan pompaların saatte 750 metreküp suyun tahliyesini gerçekleştirdiği öğrenildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER