SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

HER YER KIZARDI!

HER YER KIZARDI!
Bu haber 03 Nisan 2024 - 15:19 'de eklendi ve 481 views kez görüntülendi.

31 Mart seçimleri artık geride kaldı.

Partiler açısından genel görünüm şöyle; Yeniden Refah Partisi dışında kalan partilerde sancılar başladı. Tüm liderler sıkıntılı. İyi Parti’de “31 Mart seçimlerinde başarısız olursan evine dönerim” diyen Genel Başkan Meral Akşener çark etti. Şimdi Seçimli Olağanüstü Genel Kurul kararı aldı.

Deva ve Gelecek Partileri neredeyse yok gibi.

Her seçimin galibi Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, yine seçimin galibi olduklarını açıkladı. Muhtarlık seçimlerinde çok sayıda muhtarlık kazanmışlar. (Gülmeyin).

MHP ise taban yaptı. MHP’de Genel Başkan Devlet Bahçeli, kendi partisinin tabanımı, partisini mi yoksa bu saatten sonra hala Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı mı savunmaya devam edecek?

Bahçeli, MHP’yi DEM Partisi’nin oylarının çok altında bıraktı.

Meral Akşener olsun, Devlet Bahçeli olsun, Mustafa Destici olsun, Sinan Oğan olsun hepsi ülkücülerin üzerinden pirim yapmak istediler. Ülkücü tabanı kullanarak koltuk aradılar ama olmadı. İktidara yürüyecek ülkücü hareketi yüzde 5’lere kadar düşürdüler. Alparslan Türkeş’in, Muhsin Yazıcıoğlu’nun mirasını bitme noktasına getirdiler. Partilerini birilerinin arka bahçesi haline getirdiler. Ülkücü tabanın oyunun yüzde 25’leri bulacağını düşünüyorum. İşte bu tabanı harekete geçirecek yeni lidere ihtiyaç var. Ülkücü harekette dava var, bayrak var, devlet-millet var. Saydığım isimlerde ise menfaat var, koltuk sevdası var. Bu nedenledir ki tek vücut diyerek iktidar adayı haline getirebilecek isimlere ihtiyaç var.

AK Parti’de ise çok sayıda ismin koltuklarından olacağı açık. 22 yıldır birinci parti konumundaki AK Parti’nin ikinci sıraya gerilemesinin faturası elbette birilerine kesilecektir.

Başta bazı bakanlar, teşkilat başkanları, aday belirlemeden sorumlu, anket yapmadan aday belirleyen idareciler ne gibi bir hesap verecek göreceğiz!

AK Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerinde bir tokat yiyeceği belliydi. Emekliler artık yeter dedi.

Emeklilerin sesine kulak vermeyenler emeklilerin tokadının ne olduğunu gördüler.

Yazdık, konuştuk, yerel seçimin kaderini emekliler belirleyecek dedik.

Tüm il ve ilçelerde, beldelerde AK Parti, yüzde 20 eksi oyla seçime girdi. Tüm seçim bölgelerinde o oranda da oy kaybetti.

Ekonomi kötü, piyasalarda denetim yok. Fiyatlar almış başını gidiyor. Bunun bir ceremesi olacaktı, oldu da…

Zonguldak açısından görünüm ise şöyle;

Zonguldak Merkez ve ilçeler ile beldelerde bazı sürprizler dışında beklenen sonuçlar çıktı. Zonguldak kırmızıya boyandı.

Ak Parti ise 8 ilçeden 2 ilçe dışında tüm seçimi kaybetti.

Merkez ilçede CHP’nin ve adayı Tahsin Erdem’in rüzgarına ne Ömer Selim Alan ne de AK Parti dayanabildi. Ak Parti devrildi.

CHP, ilk kez bu derecede bir birlik ve beraberlik içinde hareket etti.

AK Parti’nin adayı Ömer Selim Alan ise çok bildi! Yanlış kişilerle, dün kendisine hakaret edenlerle bile birlikte hareket etti, onların söylediklerine inandı. Dostlarına sırt çevirdi. Teşkilatı küstürdü. Çok sayıda AK Partili sandığa bile gitmedi.

MHP ve Ülkücü taban Zonguldak merkezde Cumhur ittifakına yüzde 30 katkı sağlayabilirdi. Hem merkez de hem de diğer ilçe ve beldelerde kendilerine yapılan oyunun intikamını aldılar. Ülkücü olan isimlerden Mustafa Özcan, sosyal medya hesaplarından bile paylaştı; “Ülkücüler hiçbir zaman başkalarının arka bahçesi olamaz” diye.. Ülkücüleri arka bahçesinde gibi görünler seçimlerde gerekli dersi aldılar.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise teşkilatlarda yaptırımda bulunacaklarını söyledi. Çaycuma’da seçim kaybedildi. AK Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu şimdi kara kara düşünsün.

Ereğli’de 80 yaşındaki Halil Posbıyık’a seçim kaybedildi. AK Parti Milletvekili Saffet Bozkurt şimdi kara kara düşünsün.

Zonguldak AK Parti teşkilatlarında verilen görüntünün aksine birlik ve beraberlik yoktu. AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan teşkilatları ayakta tutmaya, birleştirmeye çalışıyordu. Ömer Selim Alan’ın yeniden aday olması konusunda Genel Merkeze etki eden en önemli kişiydi. Tüm Zonguldak’taki kayıpların hesabı İl Başkanı’ndan sorulursa kimse şaşırmasın.

Kozlu Belediye Başkanlığını Ali Bektaş’ın kaybetmesi sürprizdir aslında. Kendine fazla güvendi ve uyarıları dikkate almadı. Sonuçta hüsranla karşılaştı.

Devrek’te yıkılmaz denilen Çetin Bozkurt’u Devrek’in öz oğlu, Cemil Muhtarın oğlu Özcan Ulupınar’ı bağrına bastı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da haritanın büyük bölümü kırmızıya boyandı.

Erken seçim olur mu, zor görünüyor.

Çünkü AK Parti, ekonomide olumlu sinyaller almadan bu yola yanaşmaz!

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER