SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

SALDIRI

SALDIRI
Bu haber 05 Nisan 2024 - 10:34 'de eklendi ve 494 views kez görüntülendi.

CHP’den Zonguldak Belediye Başkanı seçilen Tahsin Erdem, görevi önceki Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’dan törenle devraldı.

Seçim sürecinde birbirlerini ziyaret eden ve siyasi nezaket gösteren Erdem ve Alan, siyasi rekabetin ve seçim yarışının atmosferinde elbette birbirlerine yönelik eleştirilerini de dile getirdiler.

Ancak 31 Mart akşamı, seçim yarışı sona erdi ve seçimi kazanan Tahsin Erdem, Zonguldak Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Kendisini kutluyor, Zonguldak için ve Zonguldak insanı için çalışacağına yürekten inanıyor ve başarılar diliyorum.

Ömer Selim Alan siyasi bir nezaket göstermiş ve görevini seçimi kazanan rakibi Tahsin Erdem’e devretmiştir. Görevi devrettiği ana kadar ev sahibi Alan’dır. Nitekim Tahsin Erdem’i karşılamış ve makama kadar eşlik etmiştir. Görevin devrinin ardından ise ev sahibi Tahsin Erdem’dir. O da törenin ardından Alan’ı kapıya kadar uğurlayarak nezaket göstermiştir.

Ancak, kabul etmek gerekir ki, devir teslim töreninin ardından Zonguldak Belediyesi koridorlarında yaşanan tatsız olay, CHP’nin ve Tahsin Erdem’in göreve kötü bir başlangıç yapmasına neden olmuştur.

Kendini bilmez birkaç kişinin, her ne sebeple olursa olsun, intikam almak, hesaplaşmak adına devir teslim törenini seçmesi kabul edilemez.

Ömer Selim Alan veya çevresindekiler hatalar yapmış olabilir, seçim döneminde sivri bir dil kullanılmış olabilir, siyasi ve idari yanlışlara düşmüş olabilirler. Nitekim Ömer Selim Alan, genel politikaların da etkisiyle bu hatalarının bedelini seçimleri büyük bir oy farkıyla kaybederek ödemiştir. Siyaseten ödetilecek bir başka hesap kalmamıştır.

Eğer Ömer Selim Alan ve çevresindekiler, belediye çalışanlarına haksız bir tavırda bulunmuşlarsa bunun hesaplaşma yeri de mahkemelerdir, Belediye Koridorları değil… Siyasi nezaket içinde gerçekleştirilen bir devir teslim töreni, o töreni fırsata dönüştüren bazı kişilerin hesaplaşma alanı olamaz.

Bir belediye çalışanının ve birkaç kişinin Ömer Selim Alan’a yönelik sözlü saldırısının fiili saldırıya dönüşmesini önleyen ve müdahale eden CHPlilere teşekkür etmek gerekiyor. Ancak hem CHPlilerin, hem de Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in bu riski görerek önlem alması ve bu tür saldırılara fırsat vermemesi gerekirdi.

Tahsin Erdem’in yaşanan olaya tepki gösterdiğini ve kınayan bir açıklama yaptığını biliyoruz. Bu konudaki samimiyetinden şüphemiz yok.

Ancak olay çıkaran şahıslarla, yaşanan tatsızlığın ardından fotoğraf çektirmesi ne yazık ki algıyı değiştirmiştir.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan’ın, olayın organize ve kurgulanmış bir kötülük olduğu yönündeki açıklaması da dikkate alınmalıdır.

Tahsin Erdem’e düşen, bu algıya yol açan, kurguya katkı sağlayan kişiler var ise bunları tespit edip derhal çevresinden uzaklaştırmaktır.

Yoksa Zonguldak Belediyesi’yle ilgili daha çok tartışılır olay gündeme gelir.

Unutulmamalıdır ki, seçimin zamanı çabuk gelir. Bu ve bunun gibi olaylar seçimde karşılarına çıkar. Selim Alan’ın karşısına çıktığı gibi…

Zonguldak Belediye Başkanı sıfatı eski de olsa Ömer Selim Alan’ın hayatının önemli bir dönemi olarak kalacaktır. Zonguldak için de öyle…

Bundan sonra eski-yeni demeden Belediye Başkanlığı sıfatı taşıyanlara saygı duymak erdemdir.

Bu erdemi herkesten bekliyoruz.

Önceki Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a yönelik saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Zonguldak Belediyesi’nin yeni Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in de bir açıklamayla yetinmeyip gereğini yapmasını bekliyoruz.

Tahsin Erdem; seçim döneminde kullandığı “Erdem’li belediyecilik” ifadesinin slogandan ibaret olmadığını göstermelidir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER