SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ERKMEN’DEN CHP’YE BİLECİKLİ GÖNDERME!

ERKMEN’DEN CHP’YE BİLECİKLİ GÖNDERME!
Bu haber 18 Nisan 2024 - 9:47 'de eklendi ve 186 views kez görüntülendi.

İyi Parti eski İl Başkanı ve eski Genel Merkez Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yavuz Erkmen, Zonguldak İL Genel Meclisi Başkanlık seçimindi AK Partili adayın, CHPli 1 üyenin oyuyla başkan seçilmesine Bilecik’li gönderme yaptı.

Erkmen, “Zonguldak İl Genel Meclisinde AKP 16,CHP 16 üyeye sahipken,yapılan oylamada 17ye 15 oyla Akp li üye Başkan seçiliyorsa, şimdi biz CHP, AKP yi destekledi ,iş birliği yaptılar mı dememiz mi gerekiyor. Çünkü bazı dostlar hala Bilecik’te kaldı da onun için soruyorum” dedi.

BİLECİK’TE NE OLMUŞTU?

Bilecik’te 31 Mart günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ni CHP kazanırken, İl Genel Meclisi’nde CHP 10, AK Parti 8, MHP 2 ve İYİ Parti 2 üye ile temsil ediliyor.

Bilecik İl Genel Meclis Başkanlığı seçimlerinde koltuk üstünlüğü bulunan CHP ile AKP birer aday çıkarmıştı.

İlk turda CHP’nin adayı İsmail Hakkı Elmas 10, AKP’nin adayı Ramazan Kurtulmuş 11 oy alırken, bir oy da boş çıktı. İkinci turda da aynı sonuçlar çıkarken, İYİ Parti, CHP’ye karşı AKP’nin adayını destekledi ve AKP’nin adayı meclis başkanı seçildi.

Ayrıca, Meclis 1. Başkanvekili seçiminde İYİ Parti grubu Orhan Uğur’u, CHP ise Nurcan Özçakır’ı aday gösterdi. İyi Partili Orhan Uğur 12 oy alarak Meclis Birinci Başkanvekili oldu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER