SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

“FİLYOS, 2 MİLYON HANEYE DOĞAL GAZ SAĞLIYOR”

“FİLYOS, 2 MİLYON HANEYE DOĞAL GAZ SAĞLIYOR”
Bu haber 05 Haziran 2024 - 10:42 'de eklendi ve 218 views kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KAbina toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, “Filyos’ta günlük doğal gaz üretimi 5,1 milyon metreküpü aştı. İki milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını artık buradan karşılayabiliyoruz. Enerjide tam bağımsız Türkiye vizyonuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“Enerjide tam bağımsız Türkiye” vizyonuyla çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden CumhurbaşkanıErdoğan, Filyos’ta günlük doğalgaz üretiminin 5,1 milyon metreküpü aştığını, 2 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını artık buradan karşılayabildiklerini söyledi.

Karadeniz gazının sevincini milletle paylaşmak için başlattıkları 25 metreküplük ücretsiz doğalgaz desteğini bir yıl boyunca devam ettirdiklerini, ilk ay ısınma dahil konutlardan hiçbir ücret almadıklarını, vatandaşların doğal gaz faturasını devlet olarak ödediklerini hatırlatan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, “Böylece insanımıza toplam 87 milyar liralık doğrudan destek sağlamış olduk.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Fatih Sondaj Gemisi, Sakarya Gaz Sahası’nda yeni keşifler için Göktepe-1 ve Göktepe-2 kuyularında sondaj çalışmasına başladı. Gabar’da günlük petrol üretimini 43 bin 380 varilin üzerine çıkararak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Yıl sonunda inşallah günlük 100 bin varile ulaşmayı hedefliyoruz. Hakkari ve Siirt başta olmak üzere bölgenin diğer yerlerinde arama-tarama ve sondaj faaliyetlerimiz devam ediyor. Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerimizin üzerinden terörün karanlık ve kanlı gölgesi kalktıkça, Allah’ın izniyle çok daha güzel neticeler alacağız. Türkiye, on yıllar boyunca hain terör saldırıları sebebiyle kullanamadığı kaynaklarından istifade etmeye, faydalanmaya başlamıştır. Terör bölgede zemin kaybettikçe sadece ekonomimiz büyümeyecek aynı zamanda demokrasimiz de serpilecek, güçlenecek.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER