SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KAMU ÇALIŞANINA TATİL, EMEKLİYE İKRAMİYE!

KAMU ÇALIŞANINA TATİL, EMEKLİYE İKRAMİYE!
Bu haber 05 Haziran 2024 - 10:43 'de eklendi ve 225 views kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

KAMU İŞÇİSİNE 9 GÜN BAYRAM TATİLİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilini 9 güne çıkardıklarını belirterek “Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Böylelikle Perşembe ve Cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkânı sağlamış oluyoruz. Kurban Bayramı’nın şimdiden milletimiz, İslam dünyası ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ HESAPLARA YATIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere ödenecek 3 bin TL’lik Kurban Bayramı ikramiyesinin ödeme tarihlerini de açıkladı. Emeklilerin ikramiyeleri 10-14 Haziran tarihleri arasında hesaplarına yatacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ramazan ve Kurban Bayramları’nda ödediğimiz emekli ikramiyesi, 2024 yılı itibarıyla yüzde 50 artışla 3 bin liraya çıktı. Kurban Bayramı ikramiyesini 10-14 Haziran tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırıyoruz. Böylece tek kalemde emeklilerimize toplam 42 milyar lira tutarında bir ödeme yapmış olacağız” dedi.

EMEKLİLERİN BAYRAK İKRAMİYESİNİ ALACAKLARI TARİHLER

14 Haziran’a kadar SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı kapsamındaki tüm emeklilere ikramiyelerin yatırılması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da emekli bayram ikramiyesi ödeme takvimini sosyal medya hesabından paylaştı. Buna göre ödeme takvimi şöyle oldu:

4 (c) (Emekli Sandığı) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 10 Haziran 2024 tarihinde;

4 (b) (Bağ-Kur) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 11 Haziran 2024 tarihinde;

4 (a) (SSK) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 12-13-14 Haziran 2024 tarihlerinde ödenecek.

İkramiye 2018’de her bayramda 1000 lira olarak verilmeye başlanırken, 2021’de 1100 liraya, 2023’te 2 bin liraya, bu yıl için ise yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükseltilmişti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER