
Son Dakika
TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz ile Kurum yöneticileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı yetkililerinin Ankara'da yaptıkları toplantıda TTK'ya ait ocaklarda üretime devam kararı alındı.
ÜRETİM DURDURULACAK MI?
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde denetimlerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin kurumun bazı ocaklarında iş sağlığı ve güvenliği gerekçesiyle üretimin durdurulması yönünde rapor hazırladıkları ortaya çıktı.
TTK’ya bağlı Üzülmez, Karadon ve Kozlu Müesseselerinde “geçici süreyle üretimin durdurulmasının” gündemde olduğu belirtiliyor.
Havalandırma, nakliyat ve elektrik sistemiyle ilgili müfettişlerce hazırlanan rapora TTK Genel Müdürlüğü’nün itiraz ettiği ifade edildi.
TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz ile Kurum yöneticileri Ankara’ya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na çağrıldı.
Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin raporladığı eksiklerin kısa sürede tamamlanmasının mümkün olduğu, üretimin durdurulması halinde eksiklerin giderilmesinin ardından yeniden üretime başlanacağı belirtiliyor.
YAVUZYILMAZ; EKSİKLERİN ACİLEN GİDERİLMESİ ŞARTTIR
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Enerji ve Tabii Kaynaklardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ait maden ocaklarında gerçekleştirdiği denetimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.
CHP’nin Enerji Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait maden ocaklarında yaptığı denetimler neticesinde; Kritik konularda ‘İş Güvenliği Eksiklikleri’ tespit edildiği,
İlgili maden ocaklarında ‘İş Durdurma Kararı’ alınmak üzere olduğu bilgisi tarafımıza ulaştı.
Tek bir madenci kardeşimizin hayatı tehlikeye atılmamalıdır!
Eksikliklerin acilen giderilmesi şarttır!
Konunun takipçisiyiz!”.

