BIST 100
14.587,93 2,72%
DOLAR
44,8593 0,14%
EURO
52,7935 -0,09%
GRAM ALTIN
6.966,26 1,07%
FAİZ
39,24 -1,46%
GÜMÜŞ GRAM
116,50 3,21%
BITCOIN
75.219,00 -0,75%
GBP/TRY
60,6672 0,04%
EUR/USD
1,1765 -0,14%
BRENT
90,38 -9,07%
ÇEYREK ALTIN
11.389,84 1,07%
Zonguldak Açık
Zonguldak hava durumu
10 °

“AÇIK BİR YÖNETİM ZAAFI”

536735673567

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, orman yangınları ile mücadelede Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın; "Cebimizde uçak, arazöz yok” sözlerine tepki göstererek “Her yaz benzer felaketleri yaşamamıza rağmen, iktidarın hâlâ gereken önlemleri almaması, yangınlara zamanında ve etkili müdahale edilememesi açık bir yönetim zaafıdır” dedi.

Devrim Dural; “Ormanlarımızı korumak bir parti meselesi değil, bir vatan görevidir. Bu görevden kaçanlar da, ihmaliyle felaketi büyütenler de tarih ve halk önünde hesap verecektir” dedi.

CHP İl Başkanı Devrim Dural’ın açıklaması şöyle:

“Yanan Sadece Ormanlar Değil, Vicdanlarımız!”

Son günlerde ülkemizin çeşitli bölgelerinde çıkan orman yangınları hepimizi derinden yaralamıştır. Her yaz benzer felaketleri yaşamamıza rağmen, iktidarın hâlâ gereken önlemleri almaması, yangınlara zamanında ve etkili müdahale edilememesi açık bir yönetim zaafıdır.

Yangınlar büyürken gözümüz yine gökyüzündeydi.

Nerede yangın söndürme uçakları?

Nerede modern ekipmanlar?

Nerede liyakatli bir kriz yönetimi?

İKTİDAR YİNE SINIFTA KALDI!

Yangınlara ilişkin eleştirilere yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Cebimizde uçak, arazöz yok” diyerek adeta yetersizliklerini itiraf etmiştir.

Sayın bakan halkımız cebinizde ne olup olmadığını merak etmiyor; envanterinizde niye yeterli yangın söndürme uçağı ve helikopteri yok diye soruyor.

Milletimiz kendisine reva görülen bu çirkin, saygıdan uzak ve hadsiz üslûbu görüyor ve reddediyor.

İktidar, yıllardır olduğu gibi bu yıl da sınıfta kalmıştır. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinasyonsuzluğu, hazırlıksızlığı ve basiretsizliği nedeniyle yalnızca ormanlarımız değil, yaban hayatımız, köylerimiz, zeytinliklerimiz, tarım alanlarımız ve en önemlisi geleceğimiz yanmaktadır.

Ancak bu büyük felakete rağmen, canı pahasına alevlerin önüne set olan orman işçilerimize, itfaiye ekiplerine, belediye çalışanlarına, gönüllü yurttaşlarımıza ve yerel yöneticilere minnettarız. Onların fedakârlığı, devletin boş bıraktığı, yetemediği alanı bir kez daha halkın nasıl doldurduğunu göstermiştir.

TARİH VE HALK ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, sadece doğamızı değil, geleceğimizi de savunmaya devam edeceğiz. Ormanlarımızı korumak bir parti meselesi değil, bir vatan görevidir. Bu görevden kaçanlar da, ihmaliyle felaketi büyütenler de tarih ve halk önünde hesap verecektir.

Tüm yurttaşlarımızı duyarlı olmaya, yetkilileri ise artık görevlerini yerine getirmeye davet ediyoruz. Çünkü bu ülke daha fazla beceriksizliğe, ilgisizliğe ve vurdumduymazlığa tahammül edemez.

Milletimiz size ilk seçimde hak ettiğiniz dersi verecektir.”

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?