BIST 100
11.348,83 -0,94%
DOLAR
42,7156 0,04%
EURO
50,2189 0,07%
GRAM ALTIN
5.916,76 0,12%
FAİZ
38,19 -0,60%
GÜMÜŞ GRAM
87,60 0,19%
BITCOIN
87.629,00 -0,14%
GBP/TRY
57,3620 0,06%
EUR/USD
1,1748 0,01%
BRENT
58,92 -2,71%
ÇEYREK ALTIN
9.673,90 0,12%
16 Aralık 2025 - 15:35 “BİZ DE ÜRETİYORUZ”
16 Aralık 2025 - 11:38 Lokman GÜL yazdı
15 Aralık 2025 - 14:06 BİN NESİL BİR SOFRA!
15 Aralık 2025 - 11:58 Gönüllere Dokunan Bir Yolculuk
14 Aralık 2025 - 21:15 CHP YASTA…
14 Aralık 2025 - 20:58 “ZAFERE İNANIYORUZ”
14 Aralık 2025 - 20:46 MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRÜYOR
Zonguldak Açık
Zonguldak hava durumu
7 °

“TÜMDEN REDDEDİYORUZ”

581420455_17989051145894761_1255850914111498247_n

CHP Zonguldak İL Başkanı Devrim Dural, görevden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlediği Ekrem İmamoğlu hakkında 2352 yıl hapis istenen İBB davası ile ilgili iddianameye tepki göstererek “BU iddianameyi tümden reddediyoruz” dedi.

“Türkiye, bugün bir hukuk devleti olma vasfını büyük ölçüde yitirmiş; yargı, siyasi iktidarın sopası haline getirilerek, ülkemiz karanlık bir döneme sürüklenmiştir” ifadelerini kullanan Dural, “Bu absürtlük, bir hukuk belgesi değil, tam anlamıyla bir siyasi intikam metnidir. Binlerce sayfalık bu iddianame, yargının ciddiyetine değil, iktidarın çaresizliğine işaret etmektedir” dedi.

CHP İl Başkanı Dural’ın açıklaması şöyle;

 

“Türkiye, bugün bir hukuk devleti olma vasfını büyük ölçüde yitirmiş; yargı, siyasi iktidarın sopası haline getirilerek, ülkemiz karanlık bir döneme sürüklenmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu, açıkça bir siyasi linç operasyonunun hedefi haline getirilmiştir.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Sayın İmamoğlu hakkında 828 yıldan 2.352 yıla kadar hapis cezası istenmektedir.

Evet, yanlış duymadınız: 828 yıldan 2.352 yıla kadar!

İKTİDARIN ÇARESİZLİĞİNİN İŞARETİ

Bu absürtlük, bir hukuk belgesi değil, tam anlamıyla bir siyasi intikam metnidir. Binlerce sayfalık bu iddianame, yargının ciddiyetine değil, iktidarın çaresizliğine işaret etmektedir.

Ortada bir adalet arayışı değil, açıkça yürütülen bir siyasi tasfiye planı vardır. Bu dosya, Türkiye’nin yargı tarihine bir utanç vesikası olarak geçecektir. Hiçbir demokratik ülkede bir belediye başkanına böylesine akıl dışı cezalar istenmez. Bu tablo, yargının siyasete teslim edildiğinin ve adaletin talimatla işlediğinin en açık kanıtıdır.

KURUMLAR, SİYASİ BASKI ARACINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Üstelik bu hukuk dışı süreç, kamuoyunu manipüle etmek amacıyla genişletilmiş; İstanbul Üniversitesi’nin tartışmalı diploma kararı üzerinden, Sayın İmamoğlu’nun meşruiyeti dahi hedef alınmıştır. Üniversiteler, mahkemeler, idari kurumlar... Hepsi birer siyasi baskı aracına dönüştürülmüştür. Bu durum, Türkiye’de hukuk düzeninin geldiği vahim ve utanç verici noktayı gözler önüne sermektedir.

Bugün yaşananlar yalnızca Ekrem İmamoğlu’na değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasi tarihine yöneltilmiş bir yargı darbesidir. Halkın iradesini mahkeme salonlarında boğmaya çalışan bu anlayış, ülkemizi demokrasi dışı bir rejime sürüklemektedir.

Bu kumpas, yalnızca Ekrem İmamoğlu’nu değil, değişim isteyen milyonları hedef almaktadır. Ancak bu millet ne korkar, ne de susturulur!

Ekrem İmamoğlu, yalnızca bir belediye başkanı değil; adaletin, umudun ve halkın değişim iradesinin simgesidir. Ona yönelen her saldırı, aslında demokrasiye, özgürlüğe ve halkın geleceğine yöneliktir.

HİÇBİR OPERASYON HALKIN DEĞİŞİM İRADESİNİ DURDURAMAYACAKTIR

Unutulmasın:

Bu ülkenin kaderi, talimatla yazılmış iddianamelerde değil, sandıkta ve halkın vicdanında belirlenir.

Cumhuriyet Halk Partisi, dün olduğu gibi bugün de adaletin, hukukun ve halkın iradesinin yılmaz savunucusudur.

Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayıdır.

Ve hiçbir siyasi operasyon, halkın değişim iradesini durduramayacaktır.”

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?