BIST 100
14.231,65 0,22%
DOLAR
44,8650 0,15%
EURO
52,9500 0,21%
GRAM ALTIN
6.905,26 0,19%
FAİZ
39,95 0,33%
GÜMÜŞ GRAM
114,30 1,26%
BITCOIN
75.487,00 0,33%
GBP/TRY
60,7139 0,12%
EUR/USD
1,1797 0,14%
BRENT
96,26 -3,15%
ÇEYREK ALTIN
11.290,10 0,19%
Zonguldak Parçalı Az Bulutlu
Zonguldak hava durumu
12 °

SAAT: 04.17’DE ANMA

645454554

DEPREMİN 3’ÜNCÜ YILDÖNÜMÜ

Zonguldak Demokrasi Platformu Üyeleri, 6 Şubat deprem felaketinin üçüncü yılında Madenci Anıtı’nda program düzenledi. Programa katılan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Yener Arslanbuğa, "Kahramanmaraş merkezli depremlerde çalışmalara katılan bir cana bir aileye umut olan tüm madenci kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum." dedi.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin meydana geldiği saat olan 04.17’de yapılan anma etkinliğinde saygı duruşunda bulunuldu, anıta karanfil bırakıldı.

Anma etkinliğine Genel Maden İşleri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Yener Arslanbuğa, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Devrim Dural, CHP Merkez İlçe Başkanı Nazmi Özden, CHP Kozlu İlçe Başkanı Merve Arslan, TMMOB Maden Mühendisleri Odası (MMO) Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Sol Parti İl Başkanı İsmail Yıldız, MMO yönetimi, siyasi parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

KAYMAKÇI; 'TARİHİN EN YIKICI FELAKETİ'

Demokrasi Platformu Başkanı Erdoğan Kaymakçı, “06 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli 2 depremde ülkermiz tarihinin en yıkıcı ve ölümcül felaketi yaşanmıştır. Resmi verilere göre 11 ilde ağır yıkıma neden olan depremlerde 53 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, 13 milyon kişinin hayatı doğrudan etkilenmiştir. Acılarımız hala tazedir. Zonguldak Demokrasi Platformu olarak Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımızı saygıyla anıyor ailelerine, yakınlarına ve ülkemize sabır diliyoruz." dedi.

ARSLANBUĞA: 'ÖNLEMEK, ÖDEMEKTEN UCUZDUR'

Deprem bölgesinde madencilerin enkazdan birçok kişiyi kurtardığını ifade eden GMİS Genel Sekreteri Yener Aslanbuğa, “Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın mekanları cennet olsun, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Biliyorsunuz, ülkemiz deprem bölgesi. Maalesef depreme hazırlıklı olmamız lazım. Deprem bölgesine depremden sonra 4 bine yakın TTK ve MTA tarafından görevlendirilmiş arkadaşlarımız gönüllü olarak orada çalışmalarda bulundular. Kahramanmaraş merkezli depremlerde çalışmalara katılan bir cana bir aileye umut olan tüm madenci kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Onlara ne desek, ne kadar teşekkür etsek az. Madenci varsa umut vardır diyorum. Ülkemiz deprem bölgesi maalesef bununla yaşamak zorundayız. Binalar yükselirken çalmayalım, önlemek ödemekten ucuzdur.” diye konuştu. Program konuşmaların ardından sona erdi.

 

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?