
Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanlık seçimiyle ilgili tartışmalar sürüyor.
CHPli adayın 2 oy pusulasında, AK Partili adayın 1 oy pusulasında isimlerinin yanlış yazıldığı gerekçesiyle geçersiz sayılmasıyla AK Partili aday Necdet Karaveli 15, CHPli aday Hayrettin Kartal 14 oy almıştı.
AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, CHP İl Genel Meclisi grubunun seçim öncesi AK Partililer tarafından isimlerin oy pusulasına basılması teklifini reddettiğini belirterek, "Kendi kalelerine gol attılar" dedi.
Çağlayan açıklamasında, seçim öncesi herhangi bir karışıklığa mahal vermemek adına iki İl Genel Meclisi Başkan adayının isimlerinin yer aldığı 'oy pusulasına mühür basma' yöntemi önerisini sunduklarını, ancak bunun CHP il genel meclisi grubu tarafından kabul edilmediğini öne sürdü.
Çağlayan'ın açıklaması şöyle:
“Kıymetli hemşehrilerim, Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanlığı ile ilgili bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Oylama sonucunda üç tane oyun hatalı olduğu belirtilmiştir. Bu durumun yaşanmaması için İl Genel Meclisi Başkanı, Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi Grup Başkanına bir teklif sunmuştur. Bu teklif adayların isimlerinin oy pusulalarına basılması teklifidir. Hatta ve hatta isterseniz tek tek basalım, isterseniz tek oy pusulasında iki adayın da ismi olsun, Oylama bu şekilde gerçekleştirilsin, denilmiştir. Fakat kendileri tarafından bu teklif reddedilmiştir.
Çünkü kendi İl Genel Meclisi üyelerine güvenmedikleri için bir oyun kurmuşlardır. Bu oyunun sonucunda da kendi kalelerine gol atmışlardır.”
