SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

SUSKUNLAR ADLI OYUN SANATSEVERLERİN KARŞISINA ÇIKIYOR

SUSKUNLAR ADLI OYUN SANATSEVERLERİN KARŞISINA ÇIKIYOR
Bu haber 01 Ekim 2018 - 16:11 'de eklendi ve 363 views kez görüntülendi.

Zonguldak Amatör Tiyatrolar Kültür ve Sanat Derneği (Tiyatro Hanedan) oyuncuları tarafından 16 Ekim 2018 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) de “  Biz Çığlık Attık Siz Duymadınız “ adlı Suskunlar adlı oyun sergilenecek.

Oyun yazarlığını Ferdi Kazancıoğlu tarafından kaleme alınan ve Yönetmenliğini Merve Kazancıoğlunun yapacağı Suskunlar adlı oyunda proje kapsamında “  Kadına Şiddet, Çocuk İstismarı, Sapıklık,  Saplantılar ve Uyuşturucuyu “ konu alan oyun ilk defa sanat severlerin karşısına çıkıyor. Oynanacak olan oyunda Zonguldak’ın tanınmış Rapçisi Duhan Koç ta Uyuşturucuya ve kadına şiddet konusuna dikkat çekmek için müzikal anlamda rol alacak.

Amatör Tiyatrolar Kültür ve Sanat Derneği (Tiyatro Hanedan ) Başkanı ve aynı zamanda oynanacak olan oyunun yazarlığını yapan Dernek Başkanı Ferdi Kazancıoğlu 16 Ekim tarihinde sahnelenecek olan  oyun öncesinde  Yönetim Kurulu ve oyuncularla birlikte Vali Ahmet Çınar’ı  makamında ziyaret ederek destek istedi. Başkan Ferdi Kazancıoğlu yapmış olduğu açıklamada şöyle dedi. “ Öncelikle şunu söylemeliyim, Zonguldak gibi sıkıntılı süreçten geçen bir İlde bu kadar mütevazi ve donanımlı bir Valimiz olduğu için gurur duyduk. Tam bir devlet adamı saygımız sevgimiz on kat daha arttı, gençlere verdiği önem ve değer muazzamdı. Biz genç dinamik aykırı ve disiplinli bir tiyatro ekibiyiz. Ve bu sanat mücadelemizde çok yoğun tempoda çalışıyoruz, hem de Sayın Valimizle tanışmak hem de projelerimizi paylaşmak istedik, bizleri kırmadı ve çok güzel sohbet gerçekleştirdik. Zonguldak’ta sanatın sıkıntılarını ve çözümlerini konuştuk ve projelerimizden bahsettik, valimizin bizlere söylemiş olduğu tam destek sözünü aklımıza kazıdık zaten Sayın Valimizin yazmış olduğu kitapları okuduğum için ayrı bir hayranlığım vardı ilk kez devlet adamı büyüğümüzün gücünü arkamızda hissettik ve kendilerine teşekkür ediyoruz “ dedi. Kazancıoğlu, “  Proje kapsamında Oynayacağımız oyunda Kadına Şiddet; Çocuk İstismarı, Sapıklık ve Saplantılar ve Uyuşturucuyu konu alan oyunumuz bir saat 15 dakika sürecek. Oyundaki amacımız uyuyan yetişkinleri uyandırmak üzülerek söylüyorum bu cennet vatanda bu olayları yaşamak bizleriz kahrediyor. Tiyatrohanedan misyonu gereği böyle bir duruma kayıtsız kalamazdı. Her zaman güldürüp eğlendiriyoruz bu sefer düşünceler içersinde bırakıp korku ve heyecanı seyircimize bırakacağız, bu oyun aynı zamanda tiyatrohanedanın sezon açılışı oyunu zaten zor olan bir oyunu omzumuzdaki yüklerle beraber ikiye katladık. Böyle bir projeye Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yanı sıra Zonguldak halkının ve esnafının sahiplenmesini istiyoruz. Biz üç kişi başladığımız sanat yolculuğumuzda yirmi beş genç olarak yolumuza devam ediyoruz “ dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER