SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

MİLLİ EĞİTİMDE NELER OLUYOR?

MİLLİ EĞİTİMDE NELER OLUYOR?
Bu haber 02 Ekim 2018 - 15:52 'de eklendi ve 432 views kez görüntülendi.

Son bir aydır Milli Eğitim Müdürlüğü ve bazı okullarda neler oluyor? Gün geçmiyor ki, son dönemde öğretmen ve müdür atamalarında şaibeler hat safhada. Bazı okullarda yapılan yanlışlıklar gündeme gelirken, ne hikmetse bazı okullardaki yanlış işler öğretmen-öğrenci dedikoduları gündeme gelmeyip, örtbas mı ediliyor.

Son günlerde Milli Eğitim Müdürü’nün olmayışı, müdürlüğe vekaleten bakılması tabii ki Milli Eğitim’de başı boşluk hat safhada.

Şimdi yetkililere soruyoruz;

1-Bir okulda öğretmenle öğrenciler arasındaki bir olaydan dolayı soruşturma geçiren, mahkemece suçsuz bulunan ve beraat eden bir öğretmen niye 1. Ayda 3 tane okula tayini çıkartıldı.

2-Atatürk Lisesi’nden 5 tane çok değerli öğretmenin tayini neden birden başka okullara çıkartıldı? Yoksa o soruşturma geçiren öğretmenle ilgili olumlu görüş belirttiği için mi tayinleri çıkartıldı?

3-Tayin furyasını Milli Eğitim Müdürlüğü’ne vekaleten bakan müdürün bu öğretmenle ilgili bir takıntısı mı var, birileri aynı okuldan yanlış bilgiler mi veriyor?

4-Değerler eğitim dersi hangi yasanın, hangi yönetmeliğin, hangi maddesine göre veriliyor. Bu eğitimleri kimler veriyor, derslerde ne anlatılıyor?

5-Bu pansiyonlu okul ve orta okullarda değerli eğitimleri, vakıflar, dernekler İmam Hatip mezunları Bakanlık adına mı dersleri veriyor? Derslerde ne anlatılıyor Milli Eğitim ve yetkililerce denetleniyor mu?

6-Öğretmen ve müdür atamalarında acaba bazı vakıflar, dernekler, cemaatler, sendikalar atamalara müdahale ediyorlar mı?

7-Son 2-3 senede Zonguldak’a 4 tane İmam Hatip Okulu yapılırken, okullarda yeterli öğrenci olmamasına rağmen, ne hikmetse Fen Lisesi açığı olan ve okullara sığmayan Fen Lisesi öğrencileri olmasına rağmen Zonguldak’a Fen Lisesi yapılmıyor?

8-Zonguldak siyasileri neden Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne acil çözüm bulmuyorlar?

9-Milli Eğitimde acaba, Milli eğitimden sorumlu valilik makamını yanlış mı bilgilendiriyorlar?

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER