SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

DEPREM TATBİKATI GERÇEĞİ ARATMADI

DEPREM TATBİKATI GERÇEĞİ ARATMADI
Bu haber 13 Kasım 2018 - 17:07 'de eklendi ve 306 views kez görüntülendi.

Devrek Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Arama Kurtarma Eğitim Merkezi (AKEM) Zonguldak, Bolu, Bartın ve Karabük UMKE ekipleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından Devrek Egemenlik Mesire Alanında bölge eğitim ve tatbikatların yer aldığı kamp gerçekleştirildi.

Kampın ikinci gününde yapılan deprem tatbikatı gerçeği aratmadı. Senaryo gereği çöken binalar altında kalan yaralı 6 vatandaş ekiplerce yapılan koordineli çalışmalar sonrası kurtarıldı.

3 gün süren ve Devrek Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen kampa katılan 80 personele ayrıca temel kampçılık, afet psikolojisi, triaj, ezilme sendromu, fizik kondisyon, el becerileri ve koordinasyon gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Ayrıca Devrek Belediyesi tarafından Egemenlik Mesire Alanında hizmete açılan 16 parkurluk macera oyun parkında kampın ilk gününde eğitim gerçekleştirildi. Kampın sonunda katılımcılara teşekkür belgesi ile katılım sertifikaları takdim edildi.

Kampı ziyaret eden Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci yapılacak eğitimler ve tatbikat hakkında bilgiler aldı. Egemenlik Mesire Alanında yapılan bölge eğitim ve tatbikat kampına katılan tüm ekiplere çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar dileyen Başkan Semerci, yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı hepsini tebrik etti.

Tatbikatla ilgili açıklamada bulunan Zonguldak İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, “ 4 ilin katılımıyla yaklaşık 80 personelle yapılan bir tatbikat. Tatbikatlar daima bizi uyanık tutan ve bilgilerimizi tazelemeyi, güncellemeyi, hatalarımızı görüp düzeltmemizi sağlayan olaylardır. Göçük altında kalan 6 yaralıyı kurtarma tatbikatı gerçekleştirdik. Bu senaryonun sonunda arkadaşlarımız tekrar bir değerlendirme yapacaklar. Nerede hata yaptıklarını ve nerede daha iyi şeyler yapabildiklerini görecekler. İnsan hayatında dakikaların önemi var, olay yerine çok hızlı ulaşmak, yaralıyı bir an önce çıkarıp sağlık kuruluşuna ulaştırmak en büyük hedeftir. O nedenle tatbikatların en büyük amacı bunlardır” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER