12:23 - OSMAN HACIBEKTAŞOĞLU ZONGULDAK VALİLİĞİ’NE ATANDI
12:22 - SEVİLEN VALİ MUSTAFA TUTULMAZ MERKEZE ALINDI
12:21 - ZONGULDAK’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
13:00 - ANKARA’DA ZONGULDAK HATIRASI
17:10 - BALBALOĞLU YEREL SEÇİME DİKKAT ÇEKTİ
17:08 - EMNİYET MÜDÜRÜ FAHRİ AKTAŞ ZONGULDAK’A VEDA ETTİ
14:49 - ZONGULDAK’A SİNAN ERGEN ATANDI
14:47 - BİR YILDIZ KAYDI ZONGULDAK’TAN
15:01 - BAŞKENT EDAŞ ZONGULDAK’I BAKIM VE YATIRIMLARIYLA AYDINLATTI
17:32 - BAŞKENT EDAŞ ZONGULDAK’TAKİ YATIRIMLARINI 2,5 KATINA ÇIKARDI
Zonguldak’ta Gazi Ortaokulu öğrencileri yeni eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin 5’nci gününde de, Madenci Anıtı’ndan yetkililere seslenerek, Gazi Ortaokulunda eğitimlerine devam etmek istiyor.
Geçici olarak Mithatpaşa Ortaokulunda eğitim gören ve Gazi Ortaokulu’nun tamamlanması ile eski okullarına dönmeyen öğrenciler, yetkililere seslenerek Gazi Ortaokulu’nda eğitim görmek istediklerini söylediler.
Gazi Ortaokulu velileri adına Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Sümer Demirel yaptığı açıklamada, “’Neden bu iş bu kadar uzadı, neden bu çocuklar günlerdir derse girmiyor da, burada toplanıyor?’ bunun cevabını biz bir türlü alamadık. Milletvekillerimiz bizi oyalıyor sanıyoruz artık biz böyle düşünüyoruz. Vekiller bizi oyalıyor, Vali bizi oyalıyor, Milli Eğitim Müdürlüğü bizi oyalıyor. Zonguldak’ta cenaze olduğunda, düğünlere olduğunda, açılışlar olduğunda en önde gördüğümüz vekilleri şuradaki çocuklar 5 gündür eylem yapıyor, haklarını istiyorlar, verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyorlar. Lakin bir tanesi çıkıp da demiyor ki, ‘ya arkadaşlar, öğrenciler ben sizin yanınızdayım. Evet, biz size bir söz verdik. Okulunuzu yıktık, yenisi yapıldı siz okulunuzda şu tarihte başlayacaksınız’ açıklamasını bir türlü hiçbir ağızdan alamıyoruz. Buradan bir kez daha sesleniyorum hepinize; lütfen duyarlı olan, vicdanı olan vekillerimiz, valimiz, müdürümüz çıksın bu çocukların hakkını onlara versin. Bu çocuklar okullarında eğitim-öğretime artık başlasınlar. Bu soğukta burada titreyerek, görüntü veriyorlar. Hepinizden isteğimiz, bir an önce bize bir cevap vermeniz, olumlu bir sonuç almak istiyoruz” dedi.