SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

COVİD-19 SALGINI ZONGULDAK’TA DA HIZLI YÜKSELİŞE GEÇTİ

COVİD-19 SALGINI ZONGULDAK’TA DA HIZLI YÜKSELİŞE GEÇTİ
Bu haber 24 Kasım 2020 - 17:13 'de eklendi ve 96 views kez görüntülendi.

Geçtiğimiz Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde görülen ve hızla dünyanın 180 ülkesine yayılan, Türkiye’de de Mart ayında başlayan Koronavirüs salgını artarak devam ediyor.

Türkiye’de Mart ayından bu tarafa her alanda etkin önlemler alınmış, kısıtlamalar ve birçok işyeri kapatılarak, virüsün bulaşma hızını en aza indirme çalışmaları devam etmişti.

Yaz ayında biraz durağan bir seviyeye gelen virüsün, havaların soğuması ve Sonbahar mevsimi ile birlikte yeniden hızlı yükselişe geçerek, ölü ve vaka sayılarının artmasına neden olmayı sürdürüyor.

Sonbahar mevsiminin başlaması, havaların soğuması ile yeniden yükselişe geçen virüs salgını nedeniyle Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Zonguldak’ta da adeta pik yapma noktasına geldi.

Zonguldak’ta Atatürk Devlet Hastanesi, Bülent Ecevit Üniversitesi ile ilçelerdeki hastanelerde virüs nedeniyle yatak kapasitesinin hızla dolduğu öğrenilirken, her gün yüzlerce kişinin de test yaptırdığı, test sonucu pozitif çıkan birçok kişinin ya evlerinde karantina altına alındığı, ya da hastanelerde tedavi altına alındığı belirtiliyor.

HES KODU UYGULAMASI YAPILIYOR

Yeniden artışa geçen Koronavirüs salgını nedeniyle, yeni yeni tedbirler alınmaya da devam ediliyor. Şehirlerarası yollarda araçlar tek tek kontrol edilerek, araç sürücüleri ile yolculara HES kodu sorgulaması yapılıyor.

Ayrıca, lokanta, kafeterya, kebapçılar çay ocakları ve birçok ticarethanelerde kapatma veya paket servis olarak hizmet verirken akşam saat 20.00 ile sabah 05.00 arası sokağa çıkma yasağı getirilmiş ve sokakta sigara içme yasağı da getirilmişti.

ZONGULDAK EMNİYETİ DENETİMLERİNİ ARTIRDI

Koronavirüs salgınının artması üzerine yeni tedbirler alınırken, her alanda denetimler artırılarak devam ediliyor.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, cadde, sokak, şehirlerarası yollarda HES kodu sorgulaması yaparak vatandaşları dikkatli olma konusunda uyarılar yapıyor.

“MASKE, MESAFE VE TEMİZLİK”

Havaların soğuması ile birlikte Koronavirüs salgınının yeniden yükselişe geçmesi, günlük test sayısının 155 bin civarında olması, bunların içinde günlük hasta sayısının 6 bine yükselip, ölü sayısının da 140’ları bulması bu virüsün ne kadar bulaşıcı olduğu, tedbirlere uyulmaz ise hastalığın daha da artacağı ihtimali ile gerek Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde görev yapan doktorlar, gerekse tüm kurumlar vatandaşlara uyarılarını artırıyor ve “Maske, Mesafe ve Temizlik” konularına çok dikkat edilmesi gerektiği sürekli hatırlatılıyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER