SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KÖMÜR KENTİNDE BEÜ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ’NE BAŞVURU YOK

KÖMÜR KENTİNDE BEÜ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ’NE BAŞVURU YOK
Bu haber 07 Eylül 2021 - 15:52 'de eklendi ve 72 views kez görüntülendi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü’nde öğrenci sayısının her geçen gün azalmaya başladı.

11 Temmuz 1992 tarihinde yürürlüğe giren 3837 sayılı yasa ile Zonguldak Karaelmas Üniversitesi kuruldu. Bu kuruluş ile de; Fakülte, Zonguldak Karaelmas Üniversitesinin 7 Fakültesinden birisi olarak kurulmuştu.

2016 yılında merkezi yerleştirmede sadece bir öğrencinin tercih ettiği Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Maden Mühendisliği Bölümü, dikey geçiş ve yurt dışı programıyla gelen öğrencilerle ayakta tutulmaya çalışılıyor.

Yerli kömüre olan ilginin azalması, Zonguldak’taki üretimin düşmesi, TTK’daki maden mühendisi ihtiyacının azlığı nedeniyle Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Maden Mühendisliği’ne olan ilgiyi azalttığı ifade edilirken, üniversite tercihi yapan öğrencilerin Maden Mühendisliği bölümünü neden tercih etmedikleri ise yeni bölümlerin daha fazla talep görmesinden kaynaklandığı ifade ediliyor.

Her alanda öğrenci kabul eden Bülent Ecevit Üniversitesi, Maden Mühendisliği Bölümü’ne olan ilginin azlığı dikkat çekici olurken, 2021 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi Maden Mühendisleri Bölümü’ne hiç bir öğrencinin başvuru yapmaması, bu bölümün kapanma aşamasına geldiği vurgulanıyor.

Zonguldak gibi maden şehrinde, Bülent Ecevit Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’ne olan ilginin azlığı derin bir araştırma konusu.

Öte yandan edinilen bilgilere göre; Bülent Ecevit Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’ne 2020 yılında 3 kişi, 2021 yılında hiç başvuru olmadığı öğrenilirken böyle giderse Bülent Ecevit Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü kapanma ile yüz yüze kalacak.

Maden Mühendisliği Bölümü üniversitenin kurulan ilk birimidir. Zonguldak ver ülkemiz için çok önemli bir yere sahip olan bölümde verilecek nitelikli her eğitim gelecek nesillerin için atılacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER