SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

İŞKUR’DAN GÖÇMEN VATANDAŞLARA DESTEK

İŞKUR’DAN GÖÇMEN VATANDAŞLARA DESTEK
Bu haber 12 Ekim 2018 - 15:02 'de eklendi ve 101 views kez görüntülendi.

Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi tarafından Göçmen vatandaşlara yönelik düzenlenen 2.seviye “Türkçe” kursu kursiyerlerine Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İş Kulübü liderleri Melahat DURU ve Nurcan YILMAZ tarafından; Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Suriye Mülteci Krizinin Etkilerini Hafifletmek için Türkiye’deki Ulusal Kurumların Desteklenmesi’ projesi kapsamında Uluslararası Koruma Başvuru ve Statü Sahipleri ile Geçici Koruma Altındaki Kişiler İçin yayınlanan “TÜRKİYE’DE İŞ BULMA REHBERİ” dağıtıldı.

İŞKUR- İş Kulübü Liderleri tarafından, Nasıl İş Bulabilirim?, İŞKUR Aracılığı İle Nasıl İş Bulabilirim?, Uluslararası Koruma Statüsü Kapsamında İŞKUR’ a Kayıt Yaptırırken aranan şartlar, İş ve Meslek Danışmanları ile görüşme, İşe Kabul Edilmeleri halinde Ne Yapmaları Gerekir? Çalışma İzni Nasıl Alınır? başlıklarını içeren Mültecilerin Türkiye’de iş bulmalarını kolaylaştırmak amacıyla İŞKUR ve BM Mülteci Örgütü/UNHCR olarak hazırlanan Rehberle ilgili bilgi verildi.

Ayrıca, göçmen vatandaşlara Rehber ve Kurumun Danışmanlık Hizmetleri hakkında bilgilendirme yaparak iş arama becerilerinin geliştirilmesi için belirledikleri bir tarihte İş Kulübü Projesi kapsamında Eğitim verebileceklerini belirttiler.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER