SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL
AdanasporAkhisar BelediyesporAlanyasporAntalyasporBeşiktaşBursasporÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGaziantepsporGençlerbirliğiİstanbul BaşakşehirKardemir KarabüksporKasımpaşaKayserisporKonyasporOsmanlı SporTrabzonspor

PAMUK ELLER CEBE…!

PAMUK ELLER CEBE…!
Bu haber 04 Şubat 2020 - 17:14 'de eklendi ve 645 views kez görüntülendi.

Zonguldak Kömürspor sıkıntılı girdiği ikinci yarıya, oynadığı futbol ve aldığı puanlarla adeta şaha kalktı.

Üst üste aldığı galibiyetlerle de Play-Off umutları da yeşerdi. Bir aksilik olmazsa şehir, yetkililer ve yönetim para kazanıp, şehre kulübe hayır kurumlarına bir faydası olmayanlar eğer görevlerini yapıp kulübe sahip çıkarsalar, bu arslan yürekli futbolcular Play-Off’a da kalırlar ve finale kadar da giderler.

Uyuyan şehrin yetkilileri, yönetimde olup ancak konuşan, kulübün havasını atan ama cebinden bir kuruş para çıkarmayanlar, maç zamanı şeref tribününün en önlerinde oturup sağa sola emirler yağdıranlar artık pamuk eller cebe.

Görülen şu ki; yönetimde 30 kişi var ama işin içinde para veren, takım için koşturan 10 kişiyi geçmiyor. Diğerleri konuşup para vermeyen ekip niye girdin yönetime nam olsun diye!

Tabi Zonguldak’ın bürokrasisinden, mülki amirlerine, esnafından STK’lara kadar bir algı var kamuoyunda da en çok konuşulan konu; “efendim takım Demir’lerin biz onlara para vermeyiz”

Beyler; cenaze Zonguldak’ın gelin bu cenazeyi Zonguldak’ın tümüyle kaldıralım. Bu kulübün sahibi Zonguldak’tır, bu kulüp kimsenin şahsi malı değildir. Sahiplik konusuna gelince bunu en iyi ben ve eski başkan ve iş adamı bir dönem Zonguldakspor’da kulüp başkanlığı yapan Durmuş Kabakçı bilir. Bu kişi bir zamanlar iş adamlığından şimdi başka bir iş adamının yanında çalışıyor. Niçin mi? Zonguldakspor için anlayan anlamıştır.

Parası olan Zonguldak Kömürspor’a sahip çıkacak. Varsa biri babayiğit çıksın “ben varım” desin.

Zonguldak’ta kulübü ona teslim eder. Hiç değilse kulüp her sene dilenmekten kurtulur.

Vekiller taşın altına ellerini koymazlar, vali koymaz, emniyet müdürü “yokum” derse şehrin dernekleri, sendikaları büyük iş adamları kaçarsa kim sahip çıkacak bu kulübe.

Bakın diğer illerin bu saydığım birimlerine bu kulüp tefe-tüfe paralarla bir yere gitmez. Kulüpte kimlerin ne yaptığı belli değil.

Sonuç her şey günlük oluyor. Yazılacak çok şeyler var bunları yazsam birçok kişi yazdıklarımın altında kalır. Onun için yazmıyorsam kulübe ve şu an kulüp için uğraşanlara zarar gelmesin diye.

Oto parkları kimler denetliyor, şehrin birçok yerlerde parklar ücretsiz. Neden kulübe gelir olarak ücret alınmıyor.

Zonguldak Kömürspor şu an puan cetvelinde iyi yerlerde, güzel de futbol oynuyor. Başarılı sonuçlar da alıyor.

Sahada futbolcular imkansızlıklara rağmen canla başla mücadele ediyor. Bu futbolcuların hemen hepsi dışarıdan gelseler de, bu futbolcular gerçekten Zonguldak Kömürspor’un başarısı için mücadele ediyorlar.

Futbolcular sahada görevlerini yapıyor, yönetimden Başkan Süleyman Caner’in dışında birkaç yönetici dışında çaba gösteren yok. Şehri yönetenler duyarsız, milletvekilleri, siyasetçiler destek olmuyor.

Bu takımın kulüp binası yok, antrenman sahası yok, sahası da yok ama bu kadar imkansızlıklara rağmen başarılı sonuçlar alıyorsa, gerçekten bu takıma sahip çıkılması gerekir.

Saha artık eskidi, bu sahada futbol değil, antrenman bile yapılacak durumda değil. Ancak yine de yağmurda, çamurda bu futbolcular bu şehir için sahada mücadele ediyorsa, şehir de artık bu takımı görmezlikten gelmeyip, hep birlikte destek olması gerekir ki, Türkiye’de birçok il şehri yönetenler, şehrin ileri gelenleri, milletvekilleri, valisi, Belediye Başkanları ve STK’larla birlikte el ele verip o şehrin takımını parasal olarak güçlendirip, destek oluyorlar. Bu durum Zonguldak’ta neden olmuyor.   Taraftar her zaman gerek deplasman, gerek iç sahada destek veriyor, şehri yönetenler de destek verirse bu takım daha da başarılı olur.

Bir şehir futbol takımı ile eş değerdir.  Zonguldak şehir olarak birinci sınıf olmak istiyorsa, Zonguldak Kömürspor’u mutlaka birinci lige ardından da süper lige çıkarmanın hesabı yapılmalı.

Yok, “Bu şehir böyle kalsın” deniliyorsa, siz de ikinci ligde kalırsınız, böyle giderse de 3. Lige bile düşersiniz.

Lokman GÜL

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.