SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

GÜNGÖR: GAYEMİZ ÜZÜM YEMEKTİR, BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL

GÜNGÖR: GAYEMİZ ÜZÜM YEMEKTİR, BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL
Bu haber 06 Aralık 2022 - 9:04 'de eklendi ve 82 views kez görüntülendi.

Memur Sen’e bağlı Enerji Bir Sen Zonguldak Şube Başkanı Sedat Güngör yaptığı açıklamada, “Son günlerde TTK da yapılan atamalar üzerinden, şahsıma ve sendikamıza yapılan haksız, hadsiz ve tarafgirlik içeren eleştirileri esefle ve şiddetle kınıyor, bu malum çevrelerin seviyelerine düşmemeye gayret ediyorum” dedi.

Güngör açıklamasında şunları ifade etti. “Çalıştığı kurumlarda bulunduğu makamdan bir başka makama atanması da üyelerimizin en doğal hakkıdır. Hiç kimsenin de bu arkadaşlara yetersiz ve liyakatsızlık niteleneside asla kabul edilebilir bir durum değildir. Kaldı ki, % 80-85 Sendikamızın üyesi olan bir kurumda, atananların çoğunun Enerji Bir Sen üyesi olmaktan daha doğalı ne olabilir. Bir Sendika başkanı olarak, üyelerimizin atanmasını, atadıkları görevlere layık gören, TTK yönetimine ve siyasi iradeye ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

İnşallah iş verimliliği, iş güvenliği ve iş barışına büyük bir katkı sunacaktır bu arkadaşlarımız.

Biz bu zamana kadar hiç bir zaman işçi Sendikamızın müdahil olduğu baş çavuş ve şeflerle ilgili eleştirel tek kelime etmedik ve de etmeyiz. Ama işçi Sendikamızın bir şube başkanının da haddini aşan ve malum çevrelere malzeme veren açıklamalarını da asla tasvip ve de kabul etmeyiz.

Herkes haddini bilmeli, ağzından çıkana dikkat etmelidir. Enerjisini malum çevrelerin ideolojilerine göre değil temsilcisi olduğu kitlenin hak ve menfaatlerini korumak yolunda harcarlarsa, kanımca daha doğru bir iş yapmış olurlar.

Biz bir yandan temsil ettiğimiz üyelerimizin hak ve menfaatlerini korurken, diğer yandan da yetkili olduğumuz bütün kurumlarda İş güvenliğine, İş verimliliğine ve İş barışına da çok önem veriyoruz.

Öte yandan bir sivil toplum kuruluşu olarak, her hangi bir konuda bizden görüş isteyen makamlara ve çevrelere de, istedikleri konu hakkında görüşlerimizi hiç çekinmeden bildiriyoruz.

Gerisi o konuyu halledecek, o konuda karar verecek makam ve Siyasi İktidarın tercihine ve de takdirine kalmıştır. Biz yönetimin verdiği kararı sorgulayacak durumda değiliz. Ama diğer yandan bir bakıyoruz ki, bazı malum çevreler tarafı oldukları kişi veya kişiler atanamadı diye, iş barışının bozulmasına zemin hazırlayacak, işçi kardeşlerimizi yönetimle karşı karşıya getirecek eylemler içine giriyorlar. Bu yanlış ve zararlı zihniyeti de asla tasvip etmiyoruz. Biz Enerji Bir Sen olarak bu zamana kadar, kuruma, İş barışına ve Ülke barışına zarar verebilecek hiç bir eylemin içinde ve tarafında olmadık, bundan sonra da olmayacağız.

Biz, kınayıcıların kınamasından korkmadan, üyelerimizin hak ve menfaatlerinden asla taviz vermeden,

Milletin değerlerinden uzak, iş yeri ve Ülke huzurundan hoşlanmayan, kendilerinden başkasını yeterli görmeyen, Jakoben, tepeden bakan, mandacı zihniyete karşı mücadelemizi her alanda gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz.

Bizler, şahsım, üyelerimiz ve Enerji Bir Sen aleyhindeki bu yalan ve iftira kampanya sahiplerini ve o zihniyeti de çok iyi biliyoruz. Helal kazanç peşinde koşan gazeteci kardeşlerimizin dışında, bir kısım gazeteci maskesi altında, yaşamları evlere şenlik, tetikçilik yapan haramzadelere de bugüne kadar boyun eğmedik, eğmeyeceğiz de.

Bazıları gibi, onların IBAN numaralarına havale yapmadık, yapmamızı da boşuna beklemesinler.

Kısacası Zonguldak küçük yer. Herkes herkesi çok iyi biliyor ve de çok iyi tanıyor.

Enerji Bir Sen ve şahsım üyelerimizin hak ve menfaatlerinin korunmasında kamu çalışanlarımızın bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da yeni yeni kazanımlar elde etmesindeki gayretli ve özverili çalışmamız devam edecektir.

Başımız dik, alnımız açık bir şekilde mücadeleye devam edeceğiz. TTK yönetiminin ve siyasi iradenin de dün olduğu gibi bugünde, Kurum, Kurum çalışanları, üyelerimiz ve de ülkemiz için yapacakları her güzel ve faydalı işin yanında durduk, durmaya da devam edeceğiz.

Yanlış ve eksik olanı da uyarıcı ve yol gösterici olarak eleştirmeye de devam edeceğiz.

Gayemiz üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değil. Bu duygu ve düşüncelerle, Bizler sorumluluklarımızın bilinci ile, şehrimizde ki, Ülkemizdeki ve de kurumlarımızdaki huzur, barış ve kardeşlik atmosferine katkı sunmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunuyorum”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER