SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

Lokman GÜL yazıyor

Lokman GÜL yazıyor
Bu haber 07 Mayıs 2024 - 14:30 'de eklendi ve 539 views kez görüntülendi.

UYUYAN DEĞİL
KÜKREYEN OL!

Zonguldak, uyuyan bir kente dönüştü.

Şahsi çıkarlarına dokunulanlar, ahlaksızlar, müzevirler, kendi kendilerine kurdukları düzenin devam etmesini isteyenler, kendilerini dokunulmaz ilan edenler, içeriden-dışarıdan kurumları-partileri kendi isteklerine göre şekillendirmeye çalışanlar, büyük meselelere sessiz kalırken, kendileri büyük meselelerin göbeğinde otururken kendi çıkarlarına dokundu diye küçük meseleleri neredeyse devlet sorunu haline getirenler uyumuyor bu kentte.

Bu kadar uyanığın olduğu yerde koskoca bir kent ise uyuyor.

O yüzden memleketin hali böyle…

24 yıldır 80 İl’e o illerin kalkınması ve gelişmesi için yatırımlar yapılırken, bunlardan nasibini alamayan Zonguldak modern bir köye dönüştü.

Kendileri nemalananlar “Bize yeter” dedikleri için geriye gitti Zonguldak.

Hani derler ya “Küçük olsun benim olsun” diye! Gerçekten küçüldü, göç verdi Zonguldak. Ama o lafın gereğini yapanlar büyüdükçe büyüdü, kendi düzenlerini korudular. Olan Zonguldak’a oldu.

Geçtiğimiz hafta Zonguldak’ın küme düşmesinin kentin her açıdan küme düştüğünü gösterdiğini yazdım, yazı büyük ilgi gördü.

Bir kentin temsilcisi görmediği destek yüzünden küme düştüyse, sahip çıkılmadığı için tutunamadıysa bunun sorumluluğu herkese aittir, en başta Zonguldak’ı temsil eden siyasetçilere.

Zonguldak Kömürspor, spor ahlakına yakışmayacak bir karşılaşmayla kümeye düştü, düşürüldü.

Zonguldak Kömürspor’u, Zonguldak’ı tek savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz oldu. O’nun dışında hiçbir siyasetçinin sesi çıkmıyor.

İktidar partisinin Zonguldak’tan 3 milletvekili var, seslerini bile çıkarmadan olan biteni izlemekle yetiniyorlar.

Ulusal TV kanallarında eski futbolculardan Sinan, Ümit Karan, Batuhan, eski hakemlerden Ahmet Çakar, Erman Toroğlu gibi isimler şehit madencilerin takımı Zonguldakspor’un göz göre küme düşürüldüğünü söylüyorlar. Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçındaki rezalet herkesi isyan ettirirken AK Partili 3 milletvekilinin ve siyasetçilerinin sesi bile çıkmıyor.

Hep söylüyorum, sahipsiz şehir diye.

Bir futbol takımının uğradığı haksızlığa bile sesini çıkarmayanlar, uyuyanlar Zonguldak için çalıştıklarını söylemesinler.

Uyanın artık.

Siyasetçiler, kitle örgütleri, sendikalar, varlıklarını bu kente borçlu olanlar, uyanın artık.

Şehre sahip çıkın. Şehrin temsilcisi futbol takımına sahip çıkın.

Öncülük yapın meydanlara çıkalım.

Uğradığımız haksızlığı başkaları yüksek sesle haykırırken koskoca kent susmasın.

Bugün uğranılan bu haksızlığa sesinizi çıkarmazsanız, bilin ki bundan böyle de her türlü haksızlığa uğramaktan şikayet edemezsiniz.

Bu kentte bol bol müzevir var zaten. Müzevire değil bu kentin birlik olmaya ihtiyacı var.

Bu kentin ihtiyaç duyduğu olun!

Dik durmazsanız, birlik beraberlik içinde olmazsanız bu kente hizmet de gelmez, yatırım da gelmez.

Yapılmayan yollar, başlanmayan-bitirilmeyen projelerle başbaşa kalırız.

Zonguldak, olumsuzluklarla ülke gündemine giren bir şehir haline geldi.

Bir kez olsun halkı olduğu bir konu var gündemde.

Tv kanallarında başkaları bu haksızlığı dile getirirken, hatta haksızlığa isyan ederken şehrin büyüklerinin, siyasetçilerinin sesinin çakmaması normal mi sizce?

Değil elbette. Ama vekiller, siyasetçiler kente hizmet için değil de kendilerine hizmet için çalışınca bir anormallik yok aslında.

Bakın, Zonguldakspor’a yapılan haksızlığın yaşandığı maçla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu açtığı soruşturmanın dosyasını Etik Kurulu’na sevk etti.

İşte size Zonguldak’ın hakkını savunma fırsatı…

YATIRIM YAPANLARI KAÇIRMANIN PEŞİNDELER

Bu kent yıllardır yatırım almamaktan, hizmet alamamaktan şikayetçidir.

Ama Zonguldak’ta yalan-dolan ve dedikodu üzerine işler yapanlar var.

Onların derdi kendi çıkarları.

Kent umurlarında değil.

Kendi çıkarlarına dokundu diye veya çıkar elde edemediler diye olan yatırımcıyı da kaçırmanın-küstürmenin peşindeler.

Geçtiğimiz hafta ZONSİAD Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun öncülüğünde ikincisi düzenlenen Genel Ticaret Fuarı Dedeman Otel’de gerçekleştirildi.

Fuarın açılışına ve ziyaretine Vali Osman Hacıbektaşoğlu, milletvekilleri, çok sayıda siyasetçi, iş adamı, tüccar ve vatandaş katıldı. Sadece Zonguldak’tan değil diğer kentlerden gelen ziyaretçiler oldu.

2025 yılında düzenlenmesi planlanan fuara yurtdışından da firmaların katılması için bağlantılar da bu fuar süresinde yapıldı. Yani geleceğe de yatırımın temellerinin atıldığı bir özelliğe sahip bir fuar.

Nejdet Tıskaoğlu ise; sporun destekçisidir, bizzat içindedir. Tıskaoğlu Zonguldak’ta yatırım yapan, istihdam yaratan bir isimdir. Öncülüğüyle kendi şirketi içinden 10’a yakın yatırımcıya fırsat veren bir isimdir. Çaycuma’da yaptığı yatırımlar Zonguldak’ın son dönemde aldığı en büyük yatırımlardır. 450’den fazla kişiye doğrudan, yüzlerce kişiye dolaylı istihdam sağlayan bir kişidir. Yurtdışı yatırımları da olan Tıskaoğlu, Türk vatandaşları ağırlıklı 200’den fazla kişiye istihdam sağlayan bir iş insanıdır.

Ancak Tıskaoğlu’nun öncülerinden biri olduğu, Zonguldak’ta ticareti hareketlendirmeye, yatırımları özendirmeye ve teşvik etmeye yönelik bu fuar bazı kesimlerin nedense hoşuna gitmedi.

Kendinden menkul bazı şahıslar eleştiri sınırlarını bile aşarak Fuarın öncülerinden Nejdet Tıskaoğlu’nu neredeyse hain ilan edecekler.

Zonguldak’ta ticareti hareketlendirmeye, yatırımları özendirmeye ve teşvik etmeye yönelik bu fuara destek olunması gerekirken Tıskaoğlu ismi üzerinden engellenmeye çalışılması, yok sayılması, kasıtlı bir küçümsemeyle karşı karşıya kalması kentin bir kesiminin nasıl bir özelliğe sahip olduğunu göstermesi açısından da önemli.

Şehrin neden bir adım ileriye gitmek bir kenara sürekli gerilediğine şaşmamak lazım.

Zonguldak’ta Çanakçılar, Yurtbaylar, EMKO, Arı Ticaret gibi büyük firmalara destek olunmalı, yeni yatırımlar teşvik edilmeli ve yatırımcılar için güvenli ve huzurlu bir ortam sağlanmalıdır.

Kendinden menkul birkaç kişinin at oynatmasına da izin verilmemelidir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER