SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

TÜRK-İŞ, KAMU İŞÇİSİNE EK ZAM İSTİYOR

TÜRK-İŞ, KAMU İŞÇİSİNE EK ZAM İSTİYOR
Bu haber 18 Ocak 2024 - 10:17 'de eklendi ve 105 views kez görüntülendi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay başkanlığında, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil’in de yer aldığı Kamu Koordinasyon Kurulu;

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ile bir toplantı yaparak;

Kamu işyerlerinde ücret adaletsizliklerinin giderilmesi, sözleşme başlangıç tarihlerinin ocak ayına çekilmesi ve kamu işçisine refah payı verilmesini içeren taleplerini iletti.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada; “Bu kadar enflasyonun olduğu yerde işçiyi rahatlatacak bir ücret ödenmesi gerekiyor. Bunun adı refah payı mı olur, iyileştirme mi olur onu bilmem. Ama bizim ücretlerimizin düştüğünü, 14 bin liraya yakın bir kaybımız var. Buradaki arkadaşlarım ülke şartlarını biliyorlar. Depremin getirdiği maliyeti biliyoruz. Covid’in getirdiği maliyeti biliyoruz. Savaşların getirdiği maliyeti biliyoruz. Enflasyonun getirdiği maliyeti biliyoruz. Refahta sıkıntı varsa beraber çekelim ama kamu işçisi bu bedeli ödemesin. Şuanda bu bedeli kamu işçisi ödüyor. İnsanlar geçinmekte zorlanıyor. Geçinemiyoruz Türkçesi bu. Yani bununla ilgili bize nefes aldıracak bir ilave yapsınlar, bir düzenleme yapsınlar” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER