SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

DURAL TEPKİLİ

DURAL TEPKİLİ
Bu haber 26 Ocak 2024 - 13:47 'de eklendi ve 166 views kez görüntülendi.

TTK A Tipi Konukevi, 1930’lu yıllarda Mimar Seyfi Arkan tarafından tasarlanan yaklaşık 90 yıllık bir yapı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Fener semtinde bulunan A Tipi Konuk Evi’nin Kültür Bakanlığı tarafından il halk kütüphanesine çevrilmesi projesine tepki gösterdi.

Fener Mahallesi’nde bulunan ve 1930’lu yıllarda mimar Seyfi Arkan tarafından tasarlanan TTK A Tipi Misafirhanesi Kültür Bakanlığı’na devredilmişti.

Dural; “A tipi konuk evi, jeopark projesinin bir parçası olarak Zonguldak kültür turizmine kazandırılmalı ve müze olarak değerlendirilmelidir” dedi.

Dural’ın açıklaması şöyle; “Milli Saray niteliğindeki Zonguldak Fener semtinde bulunan A Tipi Konuk Evi, Kültür Bakanlığı’na devredildi. Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün İl Halk Kütüphanesi olarak kullanmayı planladığı binanın kütüphaneye çevrilmesi son derece yanlış bir karardır. Zonguldak’ta kütüphane yapılacak başka bir yer bulunamamış mıdır? Sit alanı içinde yer alan, bünyesinde bulunan mobilyalar, ahşap aksamlar, avizeler ve değerli eşyalar koruma altında olup, çevresindeki tarihi ağaçlar da tescilli olan A Tipi Konukevinin yapılacak olan kütüphane dönüşümünde doğal yapısının bozulacağı nasıl öngörülemiyor? Zonguldak tarihine mal olmuş, kültürel miras niteliğindeki bu yapılar için alacağınız kararı Zonguldaklılara sordunuz mu? Ben yaptım oldu zihniyetiyle almış olduğunuz bu kararı Cumhuriyet Halk Partisi olarak kabul etmiyoruz.

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılması planlanan içinde İl Halk Kütüphanesini de barındıran Atatürk Kültür Merkezi şehrimize yakışır, otopark sorunu olmayan, kentimizin kültür ve sanat faaliyetlerinin daha ferah bir ortamda yapılabileceği modern bir bina şeklinde tasarlanıp, geniş bir alanda kurulmalıdır.

A tipi konuk evi, jeopark projesinin bir parçası olarak Zonguldak kültür turizmine kazandırılmalı ve müze olarak değerlendirilmelidir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Zonguldak Valisi Sayın Osman Hacıbektaşoğlu’na ve Belediye Başkanı Sayın Selim Alan’a bu konu ile ilgili çekincelerimizi iletmiştik. Zonguldak A tipi konuk evi için düşünülen düzenlemenin seçim öncesi bir oldu bittiye getirilmemesi, doğal ve tarihi yapısının bozulmaması için yetkili mercileri sorumluluk almaya davet ediyoruz”.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER