SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL
AdanasporAkhisar BelediyesporAlanyasporAntalyasporBeşiktaşBursasporÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGaziantepsporGençlerbirliğiİstanbul BaşakşehirKardemir KarabüksporKasımpaşaKayserisporKonyasporOsmanlı SporTrabzonspor

KİM KURTARACAK BAHTI KARA MADERİNİ!

KİM KURTARACAK BAHTI KARA MADERİNİ!
Bu haber 11 Mart 2024 - 16:37 'de eklendi ve 302 views kez görüntülendi.

Bir tarih yeniden 3’ncü lige düşüyor.

Türkiye’nin en köklü kulüplerinden biri olan ve “İşçi Milli Takımı” olarak adlandırılan Zonguldak Kömür Spor, kara günler geçiriyor.

2’nci Lig Beyaz Grupta mücadele eden Zonguldak Kömür spor geçtiğimiz haftasonu ligde kalma umutlarını iyiden iyiye azalttı. En yakın rakibi Altınorduspor’a 3-0 yenilen Zonguldak Kömürspor’a, 3’ncü Lig yolu göründü.

SAHİPSİZ KENTİN, SAHİPSİZ  TAKIMI…

Türkiye’de adıyla Türk sporuna damga vurmuş, bir kenti yıllarca başarıyla temsil etmiş, Zonguldak insanının sevinci, coşkusu haline gelmiş olan Zonguldak Kömürspor, kent tarafından uzun süredir yalnız bırakıldı.

Kulübe sahip çıkmaya çaba harcayanlar sadece isim üzerinde kalırken, bir kentin moral kaynağı olan bir spor kulübüne geniş destekler sağlanamadı.

“Şanlı Zonguldakspor” sıfatına; koskoca bir kentin önde gelen esnafları, iş adamları, kuruluşları sırt çevirdi.

Zonguldak’tan milyonlar kazananlar, Zonguldak’ın temsilcisi Zonguldak Kömürspor’a 3 kuruş desteği bile çok gördüler.

Spor ve özellikle futbol, bir bölgenin, bir kentin ortak sevinçlerini paylaştığı bir moral kaynağı olmanın yanı sıra pahalı bir sektör.

Zonguldak gibi ekonomisi dar bir kentte birkaç ismin desteği elbette yetersiz kalıyor. Kentin siyasetçisi, kentin iş adamları gibi kentin tüm kurum ve kuruşlarının da futbol gibi toplumsal bir olguya sahip çıkması gerekiyor.

İşte Zonguldak’ta eksik olan bu.

Bu eksiklik tarihi şanla dolu Zonguldak Kömür Spor’u zor şartlarda mücadele etmeye mecbur bıraktı.

Zonguldak Kömür Spor’un bir direnişiydi bu mücadele.

Ama bu direniş de artık mucizelere kaldı.

Yıllardır söyleneni son söz olarak söyleyelim; KİM KURTARACAK BAHTI KARA MADERİNİ…

KÖMÜRSPOR-ZONGULDAKSPOR-ZONGULDAK KÖMÜRSPOR

1942 yılında Kömürspor adıyla kurulan ve  1966 yılında adını Zonguldakspor olarak değiştiren Zonguldak Kömürspor, 70 yıldan fazla bir süre profesyonel futbol  liglerinde mücadele etti.

Dünyada ve Türkiye’de 45 bin üyesi olan tek takım Zonguldakspor’du. Liglerde başarılara imza atan Zonguldakspor, 26 Mayıs 1974 yılında oynadığı karşılaşmayı kazanarak bugün adı Türkiye Süper Ligi olan Türkiye 1. Ligine yükselmişti.  Trabzonspor ile birlikte Türkiye 1. Ligine çıktıktan sonra Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi rakiplerini birçok sezon geride bırakıp şampiyonluk kovalayan Zonguldakspor, 14 yıl süren profesyonel lig macerasının ardından 2008 yılında amatör kümeye kadar düşmüştü.

2008 yılının ardından inişli çıkışlı bir grafik çizen Zonguldakspor, 2011 yılında ekonomik nedenlerle adını Zonguldak Kömür spor olarak değiştirdi.

2013-2014 sezonunda Zonguldak Kömürspor, Bölgesel Amatör Lig 10’uncu grupta sezonu şampiyon olarak bitirdi ve 3’ncü lige terfi maçında Zara Belediye Spor’u 2-0 mağlup ederek 3’ncü Lige yükseldi.

Zonguldakspor, iç sahada ortalama 15 bine yakın seyircisiyle oynadığı 2014-15 sezonunun onuncu haftasında Süper Lig takımlarının taraftar ortalaması 8 bin 500 civarındayken, bu sayı Zonguldak Kömürspor’da 9.562 olmuştu.

2014-15 sezonu sonunda Play-off mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor İstanbulspor’a elenince, 2015-2016 yıllarında da üçüncü ligde mücadele etmek zorunda kaldı. 2015-16 sezonunda ise ligi 4. sırada bitirerek tekrar play-off şansı yakaladı. Play-off yarı finalinde İzmir ekibi Tire 1922spor’u eleyerek finale yükselen Zonguldak Kömürspor, final maçında Çanakkale’de Denizli ekibi Kızılcabölükspor ile karşılaştı ve maçtan 2-1 galip ayrılarak 2’nci Lige yükseldi.

14 yılı Türkiye 1. Ligi olmak üzere 82 yıldır Türk futbol tarihinin köklü kulüplerinden biri olan Zonguldak Kömür Spor, bu sezon mücadele ettiği Türkiye 2’nci Liginden düşmemek için dirense de ligde kalmak da mucizelere kaldı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.