SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

VALİ TUTULMAZ: FİLYOS ÜLKEMİZİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK

VALİ TUTULMAZ: FİLYOS ÜLKEMİZİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK
Bu haber 12 Şubat 2021 - 16:45 'de eklendi ve 79 views kez görüntülendi.

Üniversite-Kamu -Sanayi işbirliği kapsamında, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından “Gelecek Filyos’ta Şekilleniyor” mottosuyla düzenlenen Filyos Çalıştayı başladı.

Vali Mustafa Tutulmaz Çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada Filyos Vadisi projesinin bir kalkınma ve vizyon projesi olduğunu vurguladı.

Filyos Çalıştayı’na Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı,   katılırken, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, TÜBİTAK Bşk. Prof.Dr. Hasan Mandal, Ulaştırma Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan, TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin zoom yöntemi ile katılarak çalışmalara yönelik bilgi verdiler.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz Filyos Çalıştayında yaptığı konuşmada,  “Filyos, önümüzdeki süreçte ülkemizin parlayan yıldızı olacağının bir bölümü ortaya çıktı. Bu proje, önümüzdeki yüzyılın hem ülkemiz hem de ilimiz açısından kalkınma projesi olacak. İlk verimini daha proje devam ederken doğalgazın alt yapısının oluşturulmasında ve onun karaya çıkarılmasında önemli bir rol oynamasıyla almaya başladı.  Filyos projesi adı altında tek bir projeden bahsetmiyoruz. Liman projesiyle, endüstri bölgesiyle, serbest ticaret bölgesiyle, OSB’lerle bu proje geniş bir proje.

Bu bölgenin sanayi merkezi, ticaret merkezi olması, sosyokültürel açıdan da önemli merkezlerden biri olması açısından da önemli bir proje, bu projenin hazırlanıp yapılması gerekiyor” dedi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı da; “Üniversite olarak Filyos Çalıştayını önemsiyor ve her noktasında görev ve hizmet almak istiyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER