SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

“MEMLEKET BUNLARIN HER HALDE!”

“MEMLEKET BUNLARIN HER HALDE!”
Bu haber 30 Nisan 2024 - 16:17 'de eklendi ve 261 views kez görüntülendi.

Önceki Belediye Başkanı Ömer Selim Alan döneminde TOKİ’ye yaptırılan Sahil Gezi Yolu’ndaki tartışmalar son bulmuyor.

Selim Alan, proje döneminde daha önce de görülen kafelerin gezi yolu ve kaldırım işgallerinin son bulacağını, sahilin bir düzene kavuşacağını söylemişti.

Ancak proje tamamen bitirilmeden ve ihaleye bile çıkmadan kafe ve dükkanların anahtarları bazı işletmecilere teslim edilmiş, işletmeciler iş yapmaya başlamışlardı.

Dükkan ve kafeler aylar sonra ihaleye çıkmış ve önceden yerleşen işletmecilere verilmişti.

Bununla yetinmeyen bazı işletmeciler; eklenti bile denemeyecek projenin tamamen dışında kaçak yeni dükkanlar inşa ettiler, açık alanları kapattılar.

Bununla da yetinmediler, kendilerininmiş görüntüsü altında sahil gezi yolunun bazı bölümlerini üçüncü şahıslara kiraya bile veriyorlar.

Bununla da yetinmiyor, sahil gezi yolunun neredeyse denize kadar olan bölümünü dahi masa ve sandalyelerle işgal ediyorlar.

Önceki dönem Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın önce mağdur etmeyeceğine dair söz vermesine rağmen birçok seyyar esnaf ile kulübelerde iş yapan esnafın, bazı işletmecilerin baskısı sonrası mağduriyetine neden olunmuştu.

31 Mart Seçimleri öncesinde Selim Alan, mağdur olan bazı seyyar esnafın mağduriyetini gidereceği sözünü vermiş olsa da seçimi kaybetmişti.

Sahil gezi yolundaki bazı esnafın, siyasetçiler ve gazeteler yoluyla mağduriyetlerin giderilmesine engel olmaya çalıştığı, sadece kendilerine alan ayırmaya çaba harcadıkları ve bu amaçla yetkililere yönelik baskı uyguladıkları belirtiliyor.

Bazı işletmecilerin bunları rahat bir şekilde yapmaları ve sahil gezi yolunu diledikleri gibi kullanmaları “Memleket bunların herhalde” dedirtiyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER