SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ÜNAL ÇAKMAKLI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ÜNAL ÇAKMAKLI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Bu haber 12 Eylül 2018 - 17:11 'de eklendi ve 146 views kez görüntülendi.

Anavatan Partisi eski il Başkanı, Genel Maden İşçileri Sendikası ve KEDAŞ eski hukuk danışmanı Ünal Çakmaklı evinde geçirdiği kalp krizi yonucu önceki gün vefat etmişti.

Merhum Ünal Çakmaklı’nın cenazesi Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak yıllarca görev yaptığı Adliye binası önünde tören düzenlendi.

Törene; Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı H. Hakan Yağız, Baro Başkanı Özel Eroğlu ile adliye çalışanları ve meslektaşları katıldı.

Adliye sarayı önünde yapılan törende konuşan Baro Başkanı Özel Eroğlu, “Ünal ağabeyimiz 60’lı yılların kuşağının avukatıdır. Bizim mesleğimiz, yargı mensuplarının hepsinin kutsal ve saygın olduğu gibi kutsal ve saygın meslektir. Kendisi de mutlaka insanların meslek hayatı döneminde vicdanlarına, yüreklerine dokunmuş biridir. Onun dışında meslek hayatı sonrasında siyasetle de çok yakından ilgilenmiş Zonguldak’a eli değmiş biridir. Elinin değdiğini ben yakınen biliyorum ve izlemiştim. Zonguldak’ta cezaevinin TTK’nın metruk binalarında olduğu dönemde Beycuma’ya yeni modern cezaevinin yapılmasında öncülük etmiştir. En az Zonguldak’ta 250 insanın istihdamında büyük payı vardır. İnsan dünyaya gelirken bir şey getirmediği gibi giderken de bir şey getirmez. Fakat Baki’nin sözü gibi, baki kalan kubbede bir hoş sedaymış sözünün kendisinde anlam bulduğunu düşünüyorum. Çünkü Zonguldak’a bir çivinin, bir çakılın çakılmasının önemli olduğu bir yerde Beycuma gibi bir yerde modern bir cezaevini yaptırmış olması, ona öncülük etmiş olması hafızalarda böyle hatırlanacaktır” diyerek başsağlığı diledi.

Yapılan duanın ardından deneyimli siyasetçi, hukukçu Ünal Çakmaklı Acılık Hz. Ali Camisinde kılınan öğle namazının ardından Belediye Asri mezarlığında toprağa verildi.

Cenazeye; AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, AK Parti 24 ve 26. Dönem Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, AK Parti il Başkanı Zeki Tosun, CHP il Başkanı Hakkı Güney, MHP il Başkanı Metin Soydaş, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Mustafa Çağlayan, AK parti eski Merkez ilçe Başkanı Metin Karaduman, CHP Kozlu ilçe Başkanı Cengiz Bank, CHP Kilimli ilçe Başkanı Filiz Karademir, Zonguldak eski Belediye Başkanları Yüksel Aytaç, Secaattin Gonca, Baro Başkanı Özel Eroğlu, Türk Kızılayı Şube Başkanı Nihat Aygün, Karadeniz bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Zonguldak muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Tosun, Zonguldak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Veli Köktürk, Trabzon Kültür ve yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, TTK APK Daire Başkanı Musa Şekerci, Yeniceliler Derneği Başkanı Yaşar Karaman, Devrek-Gökçebey Derneği Başkanı Lütfi Çavuş, Ziraat Odası Başkanı Şerafettin Albayrak, Zonguldak Köyleri Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Yaman,  Zonguldak ve Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Necati Başar, KEDAŞ eski Genel Müdürü Kenan Köktürk, Zonguldakspor Teknik Direktörü Cahit Terzi’nin yanı sıra çok sayıda siyasetçi, sivil toplum kuruluş ve örgüt temsilcileri, avukatlar, mahalle muhtarları ile Çakmaklı’nın yakınları ve vatandaşlar katıldı.

HÜRDÜŞÜN Gazetesi olarak merhum Ünal Çakmaklı’ya Allah’tan rahmet ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER