SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

RO-RO’LAR GİDİYOR… CAMİ İNŞAATI?

RO-RO’LAR GİDİYOR… CAMİ İNŞAATI?
Bu haber 09 Temmuz 2019 - 17:05 'de eklendi ve 485 views kez görüntülendi.

Zonguldak’taki yaprak dökümlerine bir yenisi daha eklendi. Son olarak Tır parkının yıkılarak Protokol cami inşaatı yapımı gündeme gelmesiyle, Ukrayna ve Rusya’ya yapılan birçok firmanın Ro-Ro gemilerinin birçoğunun Zonguldak’tan yaptıkları seferlerini başka limanlara kaydırılması, Zonguldak ekonomisine büyük zararlar verdiğini, esnaflar bilmesine rağmen bazı yetkililer Oda Başkanları ne hikmetse gözleri görmez, kulakları duymaz oldu.

Son olarak da yılan hikayesine dönen camii inşaatı yüklenici firmanın şaibelere bulaşması büyük şaşaalarla temeli atılan camii inşaatı yapımının elinden alınmasıyla,  cami inşaatı 2 seneye yakın zamandır duruyor. Firma sahibinin cami yapımından el çektirilmesiyle inşaatın akıbetinin ne olacağı hala tam olarak belli olmazken, bir rivayete göre Zonguldak Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile vatandaşların katkılarıyla ihale sonucu bir şirketin yapacağı gündemde.

Zonguldak’taki Tır parkındaki birçok firmanın, gümrükçülerin, acentelerin kapanmasıyla Zonguldak’ta tek kalan Cenk Denizcilik Ro-Ro gemileri de Zonguldak’taki başta Tarım il Müdürlüğü’nün bazı katı tutumları, Ticaret ve Sanayi Odası’nın bazı girişimlerini geciktirmesi neticesinde Karadeniz Cenk Denizcilik Ro-Ro gemisinin bir tanesini İstanbul Haydarpaşa limanından başlattı.

Demek oluyor ki, yakın zamanda Zonguldak’a rakip olan Haydarpaşa ve Karasu limanları Ro-Ro gemilerine ev sahipliği yapacakken, Zonguldak limanı elindeki altın yumurtlayan Ro-Ro gemilerini kaybedecek.

TİCARET VE SANAYİ ODASI’NA SORUYORUZ?

1-limanla ilgili neden sessiz kalıyorsunuz?

2-Limanla ilgili gemiler ve yurt dışına giden Tırların vergisiz mazot işlemleri ne durumda?

3-TTK’nın ucuz mazotla ilgili yasal düzenlemeleri hem Bakanlıktan, hem Cumhurbaşkanı’ndan gerekli izin alarak, Ticaret ve Sanayi Odası’na yapma yetkisini vermesine rağmen hala ucuz mazotla ilgili kurulacak şirket neden kurulmadı?

4-Birçok firma kapanırken, birçok insanın işsiz kalmasına Ticaret ve Sanayi Odası olarak neden sessizsiniz?

5-Zonguldak’ın milletvekilleri, siyasetçileri, Dernek ve Oda’lar son olarak Zonguldak’ın bazı kurumlarının gemi ve Tırlara çıkardıkları sorunlara neden çözüm bulmuyorsunuz?

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER