SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

BU METRUK BİNA NEDEN YIKILMIYOR?

BU METRUK BİNA NEDEN YIKILMIYOR?
Bu haber 12 Aralık 2018 - 12:28 'de eklendi ve 232 views kez görüntülendi.

Zonguldak Terakki Mahallesi Bakkaloğlu caddesinde(Soğuksu Fevkani köprü yanı) kentsel dönüşüm kapsamına giren bu bina tahliye etmesi gereken bir kiracısı yüzünden yıkılamıyor.

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp, yerine yeni bir bina yapılacak olması ve ilgili tüm kurumlardan da gerekli izinlerin alınmış olmasına, elektrik ve suyunun da kesik olmasına rağmen yıkım işlemlerinin başlatılmaması çevrede can ve mal güvenliğini de tehlikeye attığı belirtiliyor.

Ekonomik ömrünü tamamlamış ve kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması düşünülen binanın sahibi M.Ç. binanın riskli bir yapı olmasından dolayı yasal süresinin de 26 Kasım 2018 tarihinde dolması ile yaklaşık 15 günden beri kiracının tahliye etmediğini ve ilgili kurumlara yazılı ve sözlü olarak bildirilmesine rağmen yıkıma engel olduğu gerekçesiyle, Zonguldak Valiliği, Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü ile Zonguldak Belediyesi’ne dilekçelerle başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Bina sahibi M.Ç. kentsel dönüşümü kesinleşmiş, bu metruk binada kiracı olan kişinin bir an önce tahliye edip, süratle yıkım ruhsatı almak istiyor.

4 katlı binada diğer kiracıların tahliye etmesi ve birinci kattaki kiracıya da yazılı ve sözlü olarak bildirilmesine, yasal süresi 26 Kasım 2018’de sona ermesine rağmen, 15 günden beri bu binada işgalci durumunda olduğu ifade ediliyor.

Bina sahibi M.Ç., can ve mal güvenliği tehlikesi içinde olan binayı bir an önce yıkmak istediklerini, ancak tahliye etmemekte direnen kiracı yüzünden yıkamadıklarını ifade ederek, ilgili kurumlardan destek istiyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER