SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZONGULDAK 1’NCİ KİTAP FUARI, BEÜ KAPALI SPOR SALONUNDA AÇILDI

ZONGULDAK 1’NCİ KİTAP FUARI, BEÜ KAPALI SPOR SALONUNDA AÇILDI
Bu haber 01 Ekim 2018 - 19:02 'de eklendi ve 128 views kez görüntülendi.

Zonguldak Valiliği ve Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliğiyle Zonguldak 1’nci Kitap Fuarı, BEÜ Kapalı Spor salonunda açıldı.

Açılış törenine, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, ZONDEF Genel Başkanı Gurbet Altay, daire müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve yazarlar ile vatandaşlar katıldı.

ÇUFALI: KİTAP BİZİM HER ŞEYİMİZ

Zonguldak 1’nci Kitap Fuarı ile ilgili açıklama yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, “Kitap deyince, hemen hemen her kültürde, millette olduğu gibi bizim kültürümüzde de kitap üzerine deyimler, atasözleri mevcut. Kitap bizim her şeyimiz. İçinde bulunduğumuz çağda kitapların hem niteliği değişiyor, hem niceliği değişiyor. E-Kitap’lardan başlayarak artık kitabın formatı değişmeye başladı. Buna bağlı olarak da ve bunu zorlayan olarak da okuyucu kitlemiz özellikle genç okuyucularımız kitap konusunda bizden çok farklı düşünüyorlar. Ama özet olarak söylemek gerekirse kitap format değişmesine rağmen insan tarihi boyunca hiç değişmeyecek, ihtiyacı azalmayacak. Bize doğru yolu gösteren araçtır. Dinimizin de ilk emri ‘oku!’ diyerek başlar. Oku kelimesi herhangi bir şeyi okumak değil de, zaten ayetlerin devamında var. Nasıl okumak gerektiği üzerine de açıklamalar var. Bizim medeniyetimiz kütüphaneler üreten, Batı’da veya dünyanın diğer yerlerinde kitaplara gereken önem verilmezken bizim medeniyetimizin gina edildiği kütüphanelerimizdir. Kitabın değerini anlatmaya lüzum yok. Bizim birçok özdeyişlerimiz var. Hepimiz kitabın ortasında konuşmamız ve doğruyu konuşmamız gerekir” dedi.

ÇINAR: GEÇMİŞTEN GELECEĞE BÜYÜK AKTARIMLAR KİTAP ÜZERİNDE OLUR

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar da, konuşmasında, “Birinci kitap fuarımız hayırlı olsun. ZONDEF’in, BEÜ’nün çok emeği var. Herkesin çok emeği var. Başlangıçlar çok önemli, ertelerseniz başlangıçlar olmuyor, birikme oluyor. Bu tören ve fuar çok önemli, bunu hepimizin bilmesi gerekir” diyerek şunları söyledi:

“Devlet yöneticilerinden gelen desteği de, toplumun kanaat önderleri, sivil toplumun temsilcileri, herkesin burada destek olması gerekir. Kitapsız olmaz. İnsanlar ve medeniyetler her şeylerini kitap üzerinde yaparlar. Geçmişten geleceğe büyük aktarımlar kitap üzerinde olur. Hepimiz bir araya gelip, fuar düzenleyip, iş adamlarımızın ve firmalarımızın buna parasal destekler verdiğini, bu şehre ilan edersek, bu gayretimiz amacı anlaşılmış olur. Hani birine hakaret ederken ‘kitapsız’ derler. Biri yanlış bir şey yaparsa ‘kitapsızlık yapma’ derler, ‘sen ne kitapsız adamsın’ derler. Kitapsız olmak hakarete maruz kalmaksa demek ki iyi olan kitap ile haşır neşir olmak. Buyurun hep beraber kitap ile iyi olalım. Daha nicelerine ulaşacağımızın inancıyla saygılar sunarım”

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilirken, protokol, BEÜ Kapalı Spor salonunda açılan yayın evlerinin stantlarını gezerek kitapları inceledi. 7 Ekime kadar açık kalacak olan fuara gelen ortaokul ve lise öğrencileri de kitaplara yoğun ilgi gösterdi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER