SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZONGULDAK KAR’A TESLİM OLDU

ZONGULDAK KAR’A TESLİM OLDU
Bu haber 19 Ocak 2021 - 16:45 'de eklendi ve 70 views kez görüntülendi.

Zonguldak il genelinde Pazar gecesi başlayan kar yağışı günlük hayatı olumsuz etkiledi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Zonguldak’a bağlı 255 Köy yolu ulaşıma kapanırken, yüksek rakımlı köylerde açılan yollar, kar yağışının devam etmesi nedeniyle tekrar kapandı.22 ekip ve 80 personel ile kapalı köy yollarını ulaşıma açma çalışmaları aralıksız devam edildi.

İl genelinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle, İl Özel İdaresi ekipleri 30 iş makinesi ve 80 personel ile kapalı köy yollarımızı ulaşıma açma çalışmalarına devam ediyor.

ELEKTRİK KESİLDİ, SULAR AKMADI!

Özellikle yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı nedeni ile ağaçlar, üzerlerindeki kar yükü ve fırtına nedeniyle hatların üzerine devrildi. Kesintiden, Zonguldak’ta Merkez, Ereğli, Devrek ve Çaycuma ilçelerinin bir bölümü ve merkeze bağlı bazı mahallelere yaklaşık 24 saat elektrik ve su verilemedi.

Yoğun kar yağışı nedeni ile bazı bölgelerde elektrik ve su kesintileri yaşanırken, vatandaşlar bu kesintilere tepki gösterdiler.

KAR HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Zonguldak’ta yoğun bir şekilde devam eden kar yağışı hayatı adeta felç etti. Yüksek kesimlerde yaklaşık 1 metreyi aşan kar kalınlığı, kent merkezinde ise yarım metreyi aştı.

Koronavirüs salgını nedeni ile hafta sonunu evlerinde geçiren vatandaşlar, haftanın ilk iş gününde yoğun karla tanıştı. Yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Pazartesi günü erken saatlerde işine gitmek isteyen vatandaşlar halk otobüsleri ve dolmuşların çalışmaması nedeni ile işlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı.

Köy hizmetleri ekipleri köylerde, belediyeler de merkezlerde karla mücadele ederken, vatandaşlar kar adeta çilesi yaşadılar.

ZONGULDAK-EREĞLİ VE ANKARA YOLLARI KAPANDI

Yoğun sar yağışı Zonguldak-Ereğli ve Zonguldak-Ankara yollarını kapadı. Yoğun kar yağışı nedeni ile yollarda uzun kuyruklar oluşurken, ekipler kış lastiği ve zincir takmayan araçlara geçiş izni vermedi.

Kar küreme araçları ana arterlerde 24 saat boyunca yolları açmaya çalışırken, ara ara yağan kar yeniden yolları kapamasına sebep oldu.

VALİLİKTEN UYARI!

Zonguldak Valiliği, çiftçileri iki gün boyunca görülmesi muhtemel zirai don konusunda dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Yapılan son değerlendirmelere göre, bu gece saatlerinden başlayarak 21 Ocak Perşembe sabah saatlerine kadar tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Batı Karadeniz (Düzce, Zonguldak, Bartın) kıyılarında, orta ve yer yer kuvvetli zirai don hadisesi beklendiğinden, başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.” denildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER