SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ÇÖZÜM ARAYIŞI

ÇÖZÜM ARAYIŞI
Bu haber 16 Şubat 2021 - 17:58 'de eklendi ve 378 views kez görüntülendi.

Zonguldak kent merkezinde uzun zamandır gündemde olan Merkez Çarşısı için Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, geçtiğimiz Cuma günü esnaflarla bir toplantı yaptı.

Uzun süredir depreme dayanıklılığı tartışılan ve Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından hazırlanan raporlarda, olası bir depremde tehlike arz eden Merkez Çarşısı’nın Belediye Başkanı Ömer Selim Alan çözüm için buradaki esnaflarla bir araya geldi.

Belediye Başkanı Alan’dan dükkan sahiplerine 2 öneri sunuldu. Birinci öneri; 19 Şubat’a kadar çarşı esnafının, çarşının bir kurumdan binanın depreme dayanıklılığı raporunun alınması ve o rapor doğrultusunda binanın akıbetinin kendilerince bir firma veya müteahhitlerce gereğinin yapılması. İkinci öneri; 19 Şubat’a kadar bir girişim veya rapor alınmazsa, başkan Belediye olarak, binanın dayanıklık raporu belediyece alınıp, rapor olumsuz gelirse Belediye olarak bir firma ile anlaşılarak yıkılıp, yeniden yapılması sonuç olarak 19 Şubat’a kadar dükkan sahipleri olan esnafların kendi aralarında bir dernek veya bir oluşumla ellerini güçlendirip, bazı temaslarda bulunacakları gündemde.

Sonuç olarak Merkez Çarşısı’nın akıbeti en geç 2-3 ay içinde ya dükkan sahipleri tarafından bir çözüm bulunacak, ya da Belediye Başkanı Ömer Selim Alan binanın raporu doğrultusunda yasa ve kurallar çerçevesinde hareket edeceği tahmin ediliyor.

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Merkez Çarşısı’nın bir an önce ucube halinden, modern bir iş merkezine çevrilmesi konusunda, kimsenin mağdur olmadan iyi niyet çerçevesinde güzel bir iş merkezi haline getirilmesi için tüm dükkan sahipleri ile fikir alış verişinde bulundu. 2-3 ay içinde ya dükkan sahipleri, ya da Belediye Başkanı Ömer Selim Alan gerekli adımları atması bekleniyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER