SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ARTIK ZONGULDAK MÜJDELERİN MERKEZİ OLDU

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ARTIK ZONGULDAK MÜJDELERİN MERKEZİ OLDU
Bu haber 04 Haziran 2021 - 17:56 'de eklendi ve 72 views kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uzun Mehmet Camiisi’nin açılışı için Zonguldak’a geldi.

Cuma namazını Uzun Mehmet Camiisi’nde kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, namaz sonrası önemli açıklamalarda da bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak ziyaretine; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, eski Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanı sıra çeşitli bakanlık yetkilileri, genel müdürler de katıldı.

Uzun Mehmet Camii’nde Cuma namazı öncesi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Kuran tilavetinin ardından minbere çıkarak hutbe okundu.

Cuma Namazı’nın ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Uzun Mehmet Camii açılışı için Topkapı Sarayı’nda bulunan Kur’an Kerim Replikası’nı hediye etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında, “ Aslı Topkapı Sarayı’nda bulunan benzeri olmayan Kur’an Repklikası’nı camiimizde açılışın hatırasına hediye edildi. Hayırlı olsun.” Dedi.

Cuma namazı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi.

“CAMİMİZİN ZONGULDAK’A ÜLKEMİZE HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

 “Sevgili Zonguldaklılar, Aziz kardeşlerim, Değerli misafirler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Allah’n selamı üzerinize olsun. Biraz önce ilk Cuma namazını eda ettiğimiz camimizin Zonguldak’a Ülkemize hayırlara vesile olsun. Yeriyle, mimarisiyle, çevre düzenlemesiyle şehrimize yakışır bir eser olan camiyi inşa eden Hasan Gürsoy ekibine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Caminin inşasında emeği geçen mimarından işçisine kadar herkese şükranlarımı sunuyorum. Uzun Mehmet Caminde günde beş vakit okunacak ezanların, namazların edilecek duaların Allah katında kabul olmasını diliyorum. Şehirlerimize kazandırdığımız her bir caminin ülkemizin ve devletimizin geleceği için birer muhafız olduğuna inanıyorum.”  dedi.

“ARTIK ZONGULDAK MÜJDELERİN MERKEZİ OLDU”

Zonguldak’ın ilçesi Kdz. Ereğli’ye de Cuma sözü veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz bu toprakları kanımızı dökerek üzerine inşa ettiğimiz istiklalimizi bayrak dalgalandırarak vatan dedik. Ayasofya’nın ibadete açılması bu sebepten önemlidir.  İşte bugün burada Uzun Mehmet Camini de aynı duygularla hizmete açıyoruz. 12 Bin metre kare alan üzerine inşa edilen park ve diğer alanlarla 34 Bin metre kareye yayılan bu eser kapalı alanında 6 bin kapalı alanında 7 bin kişi namaz kılabilir kapasitedir. Uzun Mehmet Cami’nin ‘ya Allah’ hattı da şehre ve adına yakışır şekilde kömürle yazılmıştır. Buranın ismi Uzun Mehmet. O kim? Kömürü bulan kişi. Onun için buranın adını koyduk. Biz bir yere isim veriyorsak bunun bir anlamı var. Kömürün nasıl önemli bir görevi olduğunu bu şehirliler bilir. Emeğin ve üretimin şehri olarak milletimizin gönlündeki yerini almıştır. Canlarını seve seve feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Terör örgütleri milletimizin inançlarına saldırmıştır. Aynı yolu takip eden kimi çevrelerin ülkemize operasyon çekmeye çalıştıklarını duyuyoruz. Milletimiz bu fitnelerin hiç birisine izin vermemiştir. Ben Zonguldak’a sesleniyorum. 2023 hazır mıyız? 2053 hazır mıyız? Bir olacak mıyız, kardeş olacak mıyız? Allah yar ve yardımcımız olsun. Ben Zonguldaklıya inanıyorum. Ben Devrekliye inanıyorum. Ereğli’de benzer müjde olabilir ve bugün Zonguldak’tan müjde vereceğiz. Artık Zonguldak müjdelerin merkezi oldu. Müteahhit Gürsoy beye ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum 19 ay gibi bir sürede bu güzel ve muhteşem eser meydana geldi. Durmak yok yola devam” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Uzun Mehmet Camiisi’nin açılış kurdelesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dualarla kesildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER