SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZAMLI MAAŞLAR ŞİMDİDEN ERİDİ!

ZAMLI MAAŞLAR ŞİMDİDEN ERİDİ!
Bu haber 06 Temmuz 2021 - 17:43 'de eklendi ve 57 views kez görüntülendi.

Yaklaşık 16 aylık Pandemi kısıtlamalarının ardından, 1 Temmuz tarihi itibari ile sosyal yaşamın “Maske takma zorunluluğu” dışında normalleşmesi ile birlikte elektrik, doğalgaz, Simit ve birçok temel gıda ve çeşitli ürünler peş peşe zamlandı.

16 aylık yasakların kalktığı ilk gün, vatandaşlar art arda gelen zamlarla adeta şok oldu.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ÇARPTI

Normalleşmenin adımlarının atıldığı ilk gün elektrik fiyatlarına yüzde 15, doğalgaza da yüzde 20,2 zam yapıldı. Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlarla birlikte, temel gıda ürünü başta olmak üzere birçok ürün de zamlanmış oldu.

EMEKLİ VE MEMUR ZAMLARI ŞİMDİDEN ERİDİ

Memur ve Emekli maaşı zammı, 6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte belli oldu. Son 5 ayın enflasyon verilerine göre güncel hesaplamalar yapıldı.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları memurun ve emeklinin maaşına yapılacak zam oranını belirledi. Bu yılın ilk 5 ayında gerçekleşen enflasyon geçen yılın Aralık ayına göre yüzde 6,39. Haziran ayı enflasyonu ise 1.94 artış olarak açıklandı. Böylelikle Temmuz ayı emekli ve memur zammı yüzde 8,45 olarak belirlendi.

Memur ve emeklilere yapılan 8,45’lik zam elektrik, doğalgaz ve temel gıda ürünü başta olmak üzere birçok ürüne yapılan zamlarla birlikte daha zamlı maaşlar alınmadan eksiye düştü.

SİMİT DE ZAMLANDI!

Elektrik ve doğalgaz zammının ardından, memur ve emekliye yapılan zamlı maaşlar daha cüzdanlara bile girmeden simit fiyatları da yüzde 33,5 zamlandı. Simide yapılan zamma gerekçe olarak un, susam, elektrik ve doğalgaz zamları gösterildi.

SIRADA EKMEK ZAMMI MI VAR!

Elektrik, doğalgaz ile birlikte birçok temel girdilere yapılan zamların ardından, şimdi de ekmek üreten fırınlar da zam bekliyor. Zonguldak’ta ekmek en son Nisan 2021’de zamlanmış, 1,5 TL’den 2 TL’ye çıkmıştı. Zonguldaklı simit ve ekmek üreten fırınlar zamma gerekçe olarak elektrik, doğalgaz, su, un,  susam zammı gerekçe olarak gösteriliyor.

Ekmek zammı ile ilgili önümüzdeki günlerde fırıncıların da talebi olacağı tahmin ediliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER