SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

DENİZLERİMİZ TEMİZ!

DENİZLERİMİZ TEMİZ!
Bu haber 03 Ağustos 2021 - 18:09 'de eklendi ve 346 views kez görüntülendi.

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Vatandaş hem yazın tadını çıkarmak, hem de serinlemek amacıyla denizlere adeta akın ediyor.

Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da hava sıcaklığının yüksek olmasını fırsat bilen vatandaşlar denize giderek serinlemek istiyor.

Kapuz Plajı, Kozlu sahili, Ilıksu ve Değirmenağzı, Türkali, Filyos sahilleri hafta içi ve hafta sonları yoğunluk gün geçtikçe artıyor.

Yaz sıcağından bunalan vatandaşlar denizlere akın etseler de, sahillerimizdeki temizlik ve hijyen konusu ne durumda vatandaş merak ediyor.

Özellikle; denizlerden faydalanan vatandaşlar temizlik konusunda ne derece duyarlı.  Yetkililer sahillerimizde gerekli denetimlerini yapıyor mu, merak ediliyor.

Zonguldak deniz ve sahil bakımından Türkiye’nin en şanslı bölgesi olurken, deniz ve sahillerimize maalesef hoyrat davranan vatandaşlar olduğu belirtiliyor.

Bazı vatandaşlar yiyecek ve içecek artıklarını çöp kutusuna atmak yerine gelişi güzel sahile bırakması çevre kirliliğine neden olduğu söyleniyor.

DENİZ SUYU KALİTE SONUÇLARI AÇIKLANDI

Zonguldak İli Yüzme Suyu Komisyonu tarafından 2021 yılı yüzme suyu çalışmaları hakkında yazılı açıklama yapıldı.

Zonguldak Valiliği tarafından yapılan açıklamada;  Türkiye’de deniz suyu çalışmaları, 25.09.2019 tarih ve 30899 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Yüzme Suyu Kalitesinin Yönetimine Dair Yönetmelik kapsamında yürütülmektedir. İlimizde yüzme suyu olarak kullanılan alanlarda izleme çalışmalarını yürütmek üzere numune alım noktaları belirlemek, yüzme sezonu öncesi ve sonrası değerlendirmeyi yapmak üzere Zonguldak İli Yüzme Suyu Komisyonu kurulmuştur. Halk sağlığını korumak, geliştirmek, sağlığa zarar veren hastalıklarla ve zararlı etkenlerle mücadele etmek ve genel sağlığın korunması amacıyla çalışmalar yapılmaktadır.

Karadeniz Bölgesi için belirlenmiş olan yüzme sezonu 15 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında İl Sağlık Müdürlüğünce belirlenen takvim doğrultusunda 15 (on beş) günde bir olmak üzere sahil şeridinde 19 (on dokuz) adet yüzme suyu noktasından numune çalışmaları İl Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüklerince yapılmaktadır. Alınan numuneler mikrobiyolojik analizleri yapılmak üzere Zonguldak Halk Sağlığı Laboratuvarına teslim edilmektedir.

Yüzme suyu analiz sonuçları, paydaş kurumlarla paylaşılmakta, kamuoyunun bilgilendirilmesi amaçlı olarak da Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünce hazırlanan https://yuzme.saglik.gov.tr internet adresi ve Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü https://zonguldakism.saglik.gov.tr web sayfasında halka açık bir şekilde yayınlanmaktadır.” Denilirken, Zonguldak sahillerinin temiz olduğu belirtilirken, Yüzme suyu takip sistemi sonuçlarında Zonguldak Kapuz Plajı orta derece, Deniz Kulübü iyi derecede, Uzunkum Plajı iyi,  Kızlar Plajı mükemmel, Kozlu Plajı ise orta olarak açıklandı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER