SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

BALIKÇILAR ‘VİRA BİSMİLLAH’ DİYOR

BALIKÇILAR ‘VİRA BİSMİLLAH’ DİYOR
Bu haber 31 Ağustos 2021 - 16:23 'de eklendi ve 102 views kez görüntülendi.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül tarihi itibari ile sona ermesiyle Karadeniz’de denize açılan balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek sezonu açtı.

Yaklaşık 4 buçuk aydır balığa hasret kalan balıkçı ve vatandaşlar, 1 Eylül’de başlayacak yeni av sezonu ile birlikte denizlerden bol balık avlamak istediklerini söylerken, Palamut, Çinekop, Lüfer gibi balıkla başlayıp, diğer balık türlerinin de avlanarak vatandaşların balığa olan hasretini gidermek istediklerini söylüyorlar.

Av mevsiminin sona ermesi ile birlikte balık fiyatlarının da ilk başlarda oldukça yüksek olmasının beklendiği, 15 gün sonra ise fiyatların normal seviyeye düşmesini beklediklerini belirtiyorlar.

Dün gece saat 12.00 itibari ile denizlere açılan balıkçılar, ağlarını denizlerin derin sularına atarken, Zonguldak balık satıcıları da yaklaşık 4 buçuk aydır tezgahlarının boş olduğunu, bol balık avlanarak vatandaşa hem taze, hem de ucuz balık satmak istediklerini ifade ederek, yeni av sezonunun başlaması ile de balıkçıların oldukça heyecanlı oldukları gözlendi.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER