SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZONGULDAK SU ÜRÜNLERİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

ZONGULDAK SU ÜRÜNLERİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ
Bu haber 26 Ekim 2021 - 17:33 'de eklendi ve 109 views kez görüntülendi.

Zonguldak’ta sektörel çeşitliliğin sağlanması ve istihdamın arttırılmasına yönelik olarak, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi işbirliğinde çalışmaları devam eden “ Zonguldak İli Su Ürünleri Sektörü Araştırma Projesi ” kapsamında, paydaşları detaylıca bilgilendirmek, farkındalığı artırmak, tecrübe paylaşımı sağlamak ve yol haritasını oluşturmak amacı ile Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz başkanlığında Zonguldak Su Ürünleri Çalıştayı 26 Ekim 2021 Salı günü Zonguldak Dedeman Otel’de gerçekleştirildi.

Dedeman Otel’de yapılan çalıştaya: Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, Tarım ve Orman İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü Öğr.Üyesi Prof.Dr. Cüneyt Süzer, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Yetiştiricilik Daire Başkanı Tanju Özdemirden, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Deniz Balıkları Yetiştiriciliği Grup Sorumlusu Necip Murat Şahin, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) Başkan Yardımcısı Ali Can Yamanyılmaz , Gümüşdoğa Su Ürünleri Karadeniz Koordinatörü Hakan Çağlarırmak, çok sayıda daire müdürü ve ilgililer katıldı.

Çalıştay; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ve Tarım ve Orman İl Müdürü Cemalettin Çataklı’nın açılış konuşmaları ile başladı. Daha sonra Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü Öğr.Üyesi Prof.Dr. Cüneyt Süzer tarafından “Türkiye ve Dünya’da Su Ürünleri Sektörü ve Zonguldak Su Ürünleri Çalışması ile ilgili sunum paylaşıldı. Çalıştayın ikinci oturumunda ise Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Yetiştiricilik Daire Başkanı Tanju Özdemirden ve Deniz Balıkları Yetiştiriciliği Grup Sorumlusu Necip Murat Şahin tarafından Su Ürünleri Yetiştiriciliği İzin, başvuru, ruhsat, yatırım ve bakanlık süreci hakkında bilgilendirme yapıldı. Verilen kahve arasının ardından devam eden çalıştayın üçüncü oturumunda ise Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) Başkan Yardımcısı Ali Can Yamanyılmaz tarafından Su ürünleri ihtisas OSB hakkında tecrübe paylaşımı yapıldı. Daha sonra ki bölümde ise Gümüşdoğa Su Ürünleri Karadeniz Koordinatörü Hakan Çağlarırmak tarafından özel sektör yatırımlarına ait iyi uygulama örnekleri anlatıldı. Çalıştayın son bölümünde Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü Öğr.Üyesi Prof.Dr. Cüneyt Süzer tarafından genel değerlendirme ve izlenecek yol haritası hakkında bilgilendirme yapıldı. Katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ile çalıştay sona erdi.

Çalıştay ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir “Zonguldak’ta uzun süredir gündemimizin en önemli maddelerden birisi sektörel çeşitliliğin sağlanması. Biz özellikle kömür sektöründe yaşanan geriye gidişe çare olmak üzere Zonguldak’ta yeni sektörlerin önünü açmayı hedefliyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalarda Valilik, Üniversitemiz ve Kalkınma Ajansımız her zaman yanımızda oldu. Bugün de yeni bir çalışmanın ikinci evresine geçmiş bulunuyoruz. Su ürünleri ile ilgili gerçekleşen çalıştayımızda özel sektör temsilcilerinden iyi uygulamaları dinledik. Daha önceden hazırlamış olduğumuz raporumuzun ışığında Zonguldak’ta neler yapılabilir masaya yatırdık. Kamuoyunda su ürünleri konusuna dikkat çektiğimizi düşünüyorum. Bu çalıştay bize izlenecek yol hakkında rehber olacak. Başta Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz olmak üzere, BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, Tarım ve Orman İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü Öğr. Üyesi Prof.Dr. Cüneyt Süzer, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Yetiştiricilik Daire Başkanı Tanju Özdemirden, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Deniz Balıkları Yetiştiriciliği Grup Sorumlusu Necip Murat Şahin, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) Başkan Yardımcısı Ali Can Yamanyılmaz, Gümüşdoğa Su Ürünleri Karadeniz Koordinatörü Hakan Çağlarırmak’a katılımlarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER