SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

MADENCİDEN BAKAN’A COŞKULU KARŞILAMA

MADENCİDEN BAKAN’A COŞKULU KARŞILAMA
Bu haber 09 Kasım 2021 - 17:54 'de eklendi ve 112 views kez görüntülendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, beraberinde Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile birlikte Zonguldak’a geldi.

Zonguldak ziyaretine Vali Mustafa Tutulmaz’ı ziyaret ederek başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, daha sonra Amelebirliği, Genel Maden İşçileri Sendikası, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve daha sonra TTK Asma ve Üzülmez’de madencilerle buluştu.

TTK Üzülmez Müessesesi Müdürlüğü Asma Dilaver İşletmesi’nde maden işçilerinin çiçekler ve  “Türk-İş nerede, biz oradayız”, “Madenci feneri sönmeyecek” , “Emeğin Başkenti şanlı Zonguldak”, “İşte Devlet İşte sendika” sloganları ile karşılanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e ilgi yoğundu.

Maden işçilerinin coşkulu bir şekilde karşıladığı Bakan Bilgin, “Sizinle buluşmak çok güzel” dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil yaptığı konuşmada, “İşçinin evine hoş geldiniz” dedi.

ATALAY: TÜRKİYE’NİN BU BÖLGEYE İHTİYACI VAR

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da yaptığı konuşmada,  “İyi günde de, zor günde de sizlerle beraber olmaya gayret ettim. Nerede sıkıntınız, mutlu gününüz varsa başınızda olmaya çalıştım. Bu ülkenin altı da vatan, üstü de, denizi de, ormanı da vatan. Biz bu vatanın evlatlarıyız. Biz maden şehidine de ailesine de minnet duymaya devam ediyoruz. Duymayanların da karşısında dikilmeye devam ediyoruz. Bu bölgeye Cumhurbaşkanı ile geldim, bugün de Bakanımızla huzurlarınızdayız. Bu bölgenin değişik bir özelliği var. Yaşanan sorunların önemli bir bölümünü çözdük ama tabi ki bitmedi.  Bin 900’e yakın kişi emekli oldu. Bu konu ile ilgili Bakan Bey’e sesleniyorum; Türkiye’nin bu bölgeye ihtiyacı var.” dedi.

BİLGİN: EMEĞİ KORUMAYA KARARLIYIZ

“Sizinle buluşmak çok güzel” diyerek sözlerine başlayan Bakan Bilgin de yaptığı konuşmada, “Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Herkes toplu sözleşmeden ümitsizdi. Sizin bildiğiniz neticeyi çalışmalar sonucunda aldık. Her işçi kutsaldır ama yer altında çalışanlar çok daha kutsaldır. Yapılanların yeterli olmadığını biliyoruz. Emeği korumaya kararlıyız. Bu bizim birinci derecede görevimiz. Bizim emekçilerimizin gidecekleri başka bir yer yok. Türkiye demokrasi içerisinde kalkınarak ileri doğru yürüyeceğiz. Türkiye bugün bu kadar büyüdüyse, işçilerinin ve demokrasinin sayesinde olmuştur. Önemli olan sorunları çözmemiz gerekiyordu.

Kimsenin endişesi olmasın. Başımızı dik tutacak bir şekilde insanımızı gülümsetecek bir çalışma yapacağız. Burada söz veriyorum. Küresel sermayenin saldırılarına rağmen, kendi hukukumuzla bu saldırılara cevap veriyor emeğiyle, ekonomisiyle Türkiye geleceğe doğru yürüyor.

3600 konusunda Cumhurbaşkanı talimatı var. Komisyonlar kuruldu, çalışıyoruz. Kamuda kadrolu ve kadrosuz ayrımı var bununla ilgili de çalışma yapıyoruz bunu da çözeceğiz. Emekçiler huzur içerisinde çalışırlarsa Türkiye de yarından endişe etmez. 

Madenden emekli olan kardeşlerimizin yerine istihdam sağlanması gerekmekte. Üzerimize düşeni, gerekli görüşmeleri yapacağız.

Maden işçilerinin yakınlarının istihdam edilmesi konusunda sınırlı süre var. Bu sürenin kaldırılması konusunda da gerekli çalışmaları yapacağız.” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER