SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

MAKZON MECLİS’TEN ONAY ALDI

MAKZON MECLİS’TEN ONAY ALDI
Bu haber 03 Ocak 2022 - 18:37 'de eklendi ve 179 views kez görüntülendi.

Zonguldak Belediye Meclisi’nin 1 Ocak 2022’nin ilk toplantısı Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın Ankara’da bulunması nedeni ile Meclis üyesi Murat Uzun Başkanlığı’nda yapıldı.

Toplantının ana gündem maddesini oluşturan Zonguldak merkez Çınartepe Mahallesi sınırları içerisinde Zonguldak Küçük Sanayi Sitesi planlamasına yönelik, Zonguldak Belediye Meclisi’nin 6.9.2021 tarihli kararı ile onaylanan 1/5000 Nazım İmar Planı değişikliği konusunda CHP’li Turgut Aydın’ın talebi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu ve yine aynı tarihli karar ile onaylanan ve yine Turgut Aydın’ın 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine yaptığı itirazın karara bağlanması talebi ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporları okundu.

Gündemin ilk 9 maddesi olan MAKZON projesine CHP’nin yaptığı itirazlar görüşüldü. CHP’li Turgut Aydın, Atınç Kayınova, Ozan Demirtaş’ın itirazları tek tek okunup oylanırken, MAKZON projesi üzerine CHP’li Turgut Aydın’ın itirazlarına AK Parti’li Bekir Selçuk görüş bildirdi ve ilgili maddeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 2 saat süren MAKZON tartışması CHP’li Meclis üyelerinin ret, AK Parti ve MHP’li üyeler tarafından kabul oyu verilerek MAKZON ile ilgili karar da çıkmış oldu.

UZUN:  ZONGULDAK’IN EKONOMİK, SOSYAL, KÜLTÜREL HAYATINA KATKI SAĞLAYACAK

Oturumu yöneten Murat Uzun MAKZON projesinin Zonguldak için önemine dikkat çekti ve bu yatırımın Zonguldak’a gerek ekonomik, gerekse istihdam anlamında büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

Meclis Başkanı Murat Uzun yaptığı konuşmada: “Zonguldak’ın ekonomik, sosyal, kültürel hayatına katkı sağlayacak, bu merkezin içinde tüm Zonguldak’taki sanat icra eden insanlarımızın çalışabileceği, arka tarafta yazılımların yapılacağı bir proje olacak. İnsanlar bir sanayi alanı değil bir yaşam merkezine geldiğini hissedecek. Daha da önemlisi Üzülmez Kültür Vadisi projesi’nin içini dolduracağı bir projeyi burada oylayacağız. Zonguldak Valiliği, Bülent Ecevit Üniversitesi, Türkiye Taşkömürleri Kurumu Genel Müdürlüğü, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın bir araya gelerek bir vizyon projesi olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

DENETİM KOMİSYON SEÇİMİ YAPILDI

Yaklaşık 2,5 saat süren MAKZON projesi sonrasında gündemin 10. Maddesi olan Belediyenin 2021 Mali yılı Gelir ve Giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetlenmesi için Denetim Komisyonu seçimi yapıldı. Yapılan seçimde AK Parti’den Şendoğan Karataş, Hava Yılmaz, Bünyamin Babaiban seçilirken CHP’den ise Kenan Ekiz ile Osman Bekaroğlu seçildi.

BAŞKAN ÖMER SELİM ALAN’A YETKİ VERİLDİ

Gündemin 11. Maddesi; Fen İşleri Müdürlüğü’nün Yayla Mahallesinde Fener Gezi Yolu Projesi Peyzaj düzenlemesi projesi için İller Bankası’ndan 10 milyon artı yüzde 18 KDV dahil 11.800.000.00 TL kredi alınması ve her türlü sözleşmenin yapılması, imzalanması gibi işlemler için Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a yetki verilmesi talebi de kabul edildi.

Zonguldak Belediye Meclisi’nin toplam 20 madde olan gündemdeki diğer konular da görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi. 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER