SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

VAKALAR ARTIYOR. DİKKAT!

VAKALAR ARTIYOR. DİKKAT!
Bu haber 04 Ocak 2022 - 16:43 'de eklendi ve 118 views kez görüntülendi.

Dünyanın pekçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de COVİD-19 salgını devam ediyor. Yaklaşık 2 yıldır süren salgında birçok alanda kısıtlımalar getirilmiş ancak 1 Temmuz 2021 tarihinde normalleşme süreci ile birlikte vakalar yine artış göstermeye başlamıştı.

Mutasyonlu virüsün etkisiyle bulaşın hızlandığı belirtilirken, maske, mesafe ve hijyen konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiği hatırlatılıyor.

ZONGULDAK AŞILAMADA YÜZDE 84,6

Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da aşılama oranı ortalamanın biraz üzerinde olsa da, yine de bulaş riskinin arttığı ifade ediliyor.

Aşılama oranına bakıldığında; Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın illeri ilk 10’da yer alırken, Zonguldak 9’ncu sırada yer aldığı belirtiliyor.

BAKAN KOCA UYARDI!

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Twitter hesabından şu uyarıda bulunuyor:

“NE YAPMALIYIZ? Havalandırması kısıtlı, kalabalık ortamlarda vakit geçirmemeliyiz. Maskeyi, bizi koruyacak şekilde takmalıyız. Sosyal mesafeyi, Omicron varyantının kolay bulaştığını bilerek ayarlamalıyız. Hijyen kurallarına uymalıyız. Aşı hatırlatma dozunu zamanında yaptırmalıyız.” dedi.

YILBAŞI KUTLAMALARI SONRASI DURUM NE OLACAK?

Özellikle yılbaşı gecesi kalabalık ortamlarda bulunan vatandaşların virüsle yüz yüze kaldığı, vaka sayısının yılbaşı etkisinin ise birkaç gün içerisinde ortaya çıkacağı tahmin edilirken, yılbaşı akşamı kalabalık ortamda yeni yıl kutlamasının vaka sayısını artıracağı tahmin ediliyor.

MUTLAKA AŞI OLUN!

Artan vaka sayıları ile birlikte aşı olmayanların mutlaka aşı olmaları, eksik doz aşısı bulunanların da aşılarını mutlaka tamamlamaları gerektiği hatırlatılırken, özellikle “Maske, mesafe ve temizlik” başta olmak üzere mutlaka istenilen kurallara uyulması gerektiği de tekraren hatırlatılıyor.

EN FAZLA VAKA İL MERKEZİNDE!

Zonguldak Valiliği tarafından açıklanan günlük vaka artışlarında en fazla artış il merkezinde olurken,  ikinci sırada Ereğli aldı. Zonguldak merkez ve ilçelere toplamda 115 kişinin testlerinin pozitif çıktığı öğrenilirken, toplam vaka sayıları ise şöyle belirtildi; Zonguldak Merkez’de 25, Ereğli’de 25, Çaycuma’da 17, Devrek’te 7, Gökçebey’de 17, Alaplı’da 3, Kozlu 11 ve Kilimli 10 kişinin testleri pozitif çıktığı öğrenildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER