SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

AŞKAR: 150 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ VAR

AŞKAR: 150 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ VAR
Bu haber 01 Şubat 2022 - 17:29 'de eklendi ve 77 views kez görüntülendi.

Memur-Sen Zonguldak il Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar öğretmen atamalarının yetersiz olduğunu belirterek, Türkiye genelinde 150 bin öğretmen açığının olduğunu hatırlattı.

Asgari ücretin 2022 yılı Ocak ayından geçerli olmak üzere 4 bin 253 TL olduğu bir yerde 85 bin ücretli öğretmenin asgari ücretin altında maaş aldığını belirten Aşkar, ücretli öğretmenlerin maaşlarının da düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

“15 BİN ÖĞRETMEN OLUMLU AMA YETERSİZDİR”

 15 bin öğretmen atamasının önemli olduğunu ancak bu sayının yetersiz olduğunu ifade eden Aşkar, “Bugün 15 bin öğretmen ataması gerçekleşti.15 bin öğretmen Milli Eğitim camiamıza ülkemize milletimize hayırlı olsun diyerek başlamak istiyorum. Tabii yeni atamaları çok önemsiyorum. Çünkü öğretmenin en makbul olanı genç olanıdır. Sebebi hikmeti de dinamizmi heyecanı en fazla olduğu dönem ilk atama dönemidir.  Bu kapsamda 15 bin öğretmen atamasına yetmez ama evet diyoruz” dedi.

“150 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ VAR”

Türkiye genelinde 150 bin öğretmen açığının bulunduğuna dikkat çeken Memur-Sen il Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar; “Bizce 15 bin öğretmen olumlu ama yetersizdir. Niye yetersiz diye soracak olursanız biliyorsunuz norm kadro yönetmeliğine göre Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde şu anda 150 bin tane öğretmen açığımız var. Bu 15 bin öğretmen açığı yaklaşık 85 bin ücretli öğretmen le karşılıyoruz. Dolayısıyla 150 bin açık atama bekleyen öğretmen arkadaşımız varken sorunu Sadece 15 öğretmen ataması ile geçiştirmek sorunu aslında biraz da ertelemektir. Eğitim bu ülkenin en önemli sorunuysa, en başta çözülmesi gereken sorunuysa, eğitimin olmazsa olmazı da öğretmendir. Dolayısıyla ilk yapılması gereken öğretmen açığının tamamen toptan çözülmesidir ve bu kapsamda devletin en kısa sürede atama yaparak, 150 bin öğretmen açığını komple kapatmasıdır.” şeklide konuştu.

“ÜCRETLİ ÖĞRETMENİMİZE VERDİĞİMİZ RAKAM ASGARİ ÜCRETİN TAM YARISI”

Türkiye’de 85 bin ücretli öğretmenin bulunduğunu ve bunların asgari ücretin de altında maaş aldığını vurgulayan Aşkar; “Defalarca söyledik ki burada bir kez daha söylemek istiyorum; 85 bin ücretli öğretmen çalıştırılıyor ve biliyorsunuz yılbaşından itibaren asgari ücret 4 bin 253 lira yapıldı ama bizim çalıştırdığımız ücretli öğretmenlerimize, 85 bin ücretli öğretmenimize verdiğimiz rakam asgari ücretin tam yarısı.  Bunun adı düpedüz emek sömürüsüdür. Biz eğitim çok önemli diyoruz, eğitime çok önem verdiğimizi söylüyoruz ama çalıştırdığımız öğretmene asgari ücreti yarısı kadar ücret veriyoruz, dolayısıyla bir an önce devlet hem bu açıkların giderilmesi noktasında kalıcı çözüm noktasında öğretmen atamalarını yapması gerektiğini söylüyoruz” diyerek, ücretli öğretmenlerin maaşlarının da düzeltilmesi gerektiğini ifade etti. 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER