SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZONGULDAK BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

ZONGULDAK BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
Bu haber 01 Şubat 2022 - 17:14 'de eklendi ve 116 views kez görüntülendi.

Zonguldak Belediye Meclisinin Şubat ayı ilk toplantısı Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan başkanlığında gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan başkanlığında yapılan toplantıya, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, bazı mahalle muhtarları katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri tarafından gündeme ek olarak sunduğu, “Bilindiği üzere 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 23. Maddesinde ‘Kesinleşen Meclis Kararlarının özetleri yedi gün içinde uygun araçlarla halka duyurulur” denilmekte olup, şeffaf ve katılımcı yönetim ilkeleri doğrultusunda vatandaşlarımıza doğru, hızlı, kolay ve sağlıklı bir şekilde kararların ve hizmetlerle ilgili bilgilerin ulaştırılabilmesi ve aynı zamanda demokrasimizin vazgeçilmezi olan yerel yazılı ve görsel basın organlarının da ekonomik yönden desteklenmesi amacıyla, Belediyemiz hizmet ve faaliyetleri ile ilgili alınan Meclis Karar özetlerinin Zonguldak merkez ilçede yayın yapan günlük yerel gazetelerde Basın İlan Kurumu aracılığıyla resmi ilan tarifesi üstünden yayınlattırılması ve ilan bedellerinin Belediyemiz tarafından ödenmesi yönünde karar alınması hususunda konunun meclis gündemine alınmasını arz ederiz” önergesi verildi.

Önerge ile ilgili konuşan AK Parti’li Grup başkan vekili Bekir Selçuk, “Aslında iyi niyetli, temiz yerel basının desteklenmesi konusunda zaten öteden beri bütün teşkilatlarımızın da, siyasi partilerimizin de desteklenmeleri konusunda fikir birlikleri var. Ancak bizim Meclis karar özetleri ile ilgili duruma geldiğimiz zaman karar özetlerimiz zaten yeterince halka duyuruluyor. Burada bir eksiklik yok. Burada önemli olan yerel basının ne şekilde destekleneceği konusunda bir karar vermekti. Onunla ilgili de arkadaşlarımız böyle bir gündem önergesi getirmişler. Şöyle bir şey yapalım derim ben; Bu çok da Meclis’i ilgilendiren bir konuda değil açıkçası. Yani bu bir idari karar. Meclis İdari kararla bu yapılabilir ama bazı Büyükşehir Belediyelerinde böyle münferit kararlar alınmış burada da sanırım iyi niyetle basın mensubu arkadaşlarımız bu konuda girişimde bulunmuş, CHP grubu arkadaşlarımız da önerge olarak önümüze koydular Ama Zonguldak’ta biliyorsunuz 20 küsür tane Belediye var. Bu sadece Zonguldak Belediyesi’nin uygulaması olmamalı. Bütün Belediyeler bir araya gelmeli, yerel basını desteklemek söz konusuyla tüm siyasi partilerin, bütün belediyelerin de içinde olacağı ortak bir uygulama olmalı. Bizim kanaatimiz, görüşümüz budur”

CHP’li Özberk Papila da, “Bu bir destek amacı ile verilmiş bir önerge. Zaten böyle bir talep gelmiş, bununla ilgili de Basın İlan Kurumu ile ilgili de her hangi bir sıkıntı olmadığı ortada. Tabi bütün belediyelere yayılması güzel bir uygulama doğru. İl Belediyesi’nin bir öncü olması her zaman bir misyondur, örnek olmak iyidir. Onun da dışında zaten merkez ilçede yayın yapan ki bunlar zaten künyelerinde nerede yayın yaptıkları belli Merkez ilçede yayın yapan yerel basın organlarının bu şekilde desteklenmesi iyi olur. Diğer ilçe ve beldelerde de alacaklara kararlarda kendi sorumluluk bölgelerindeki gazeteleri bu şekilde destekleyebilirler. Bunda her hangi bir suç olacağını düşünmüyoruz biz komisyonda görüşülebilir” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da yaptığı konuşmada; “Bu tabi önerge olarak önümüze gelmeden önce biz de konuşuyoruz; yerel basın Zonguldak’ta özellikle son zamanlarda artan maliyetler karşısında hem personel gideri olsun, hem bu işlerin matbaa noktasından tutun da kağıdından, kalemine kadar giderlerin ne kadar arttığını bunu bizde görüyoruz ve bunu ilgili arkadaşlarla bu işe mihmandarlık eden basın mensubu arkadaşlarımızdan bazılarıyla biz bunu konuştuk. Ben Bekir Selçuk’un dediklerine katılıyorum şöyle katılıyorum; Bunda bir konsensüs olması lazım. Şimdi günlük ilan alan 5 tane gazetemiz var. Onun dışında bu işin internet gazeteciliği yapan arkadaşlar var. Yani böyle bir şey olduğu zaman tek bir duruş sergilenmesi lazım. Ereğli, Alaplı, Çaycuma, Devrek, Gökçebey, Kozlu, Kilimli neticede her yerde yerel basın var ve yerel basın sadece merkezde bu sıkıntıları yaşamıyor. Bütün ilçelerde aynı sıkıntıları yaşıyor. Bu giderler sadece Zonguldak merkezde değil orada da aynı şekilde. Biz buna sonuna kadar varız. Hatta bu işin olmasında da zaten ilk fitili atanlardan biriyiz. Ama ben de Bekir Bey gibi bunu gerçi Meclis’e bile gerek kalmadan siyasi partilerin il başkanları bir araya gelip bir karar aldıktan sonra biz de zaten elimizden gelenin fazlasını seve seve yaparız ve bunu da ilgilileriyle konuştuğum zaman da söyledim. Belediyesi olsun olmasın fark etmez siyasi partilerimiz bir araya gelsin, o yüzden de tekrar aynı şeyleri tekrarlıyorum; Belediyesi olan olmayan hiç fark etmez siyasi partilerimiz bir araya gelsin” diye konuştu.

Ardından Zonguldak Belediyesinin Şubat ayı ilk meclis toplantısında bulunan 8 madde Plan ve Bütçe Komisyonuna 2 madde ise İmar Komisyonuna oy birliğiyle gönderildi.

Zonguldak Belediye Meclisinin Şubat ayı ikinci meclis toplantısı 4 Şubat 2022 Cuma günü saat 14.30 da yapılmasına karar verildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER