SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ARTIK BIÇAK KEMİĞE DAYANMIŞTIR!

ARTIK BIÇAK KEMİĞE DAYANMIŞTIR!
Bu haber 12 Nisan 2022 - 15:57 'de eklendi ve 124 views kez görüntülendi.

Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ve açıklanan 3 aylık enflasyonun ise memur ve emekli maaşlarına yapılan zamların 3 katı olduğunu söyledi.

İçinde bulunduğumu mübarek Ramazan ayında, artan yüksek enflasyon sonrasında alım gücünün oldukça düştüğü, Ramazan ayının dar gelirliyi olumsuz etkilediğini belirten Şahin Ören, artan enflasyon ve her ürüne yapılan zamlarla birlikte alım gücünün oldukça düştüğünü ifade etti.

 “MAAŞLAR ENFLASYON KARŞISINDA HIZLA ERİMEKTEDİR”

Açıklanan Mart ayı enflasyonu ve hayat standardının yükseldiğini vurgulayan Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören şunları ifade etti.

“Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı. Buna göre Mart ayında mal ve hizmet fiyatlarına ortalama yüzde 5,46 zam geldi. Üç aylık enflasyon toplamda yüzde 22,8 oldu. Yılbaşında memur ve emeklilerin maaşlarına 6 ay için yüzde 7,5 zam yapılmıştı. Üç ayda memur ve emekli maaşlarına yapılan zammın tam 3 katı enflasyon oluştu. Daha üçüncü ayda, 6 ay için yapılan maaş zammını 3 kat aşan ve yıllık verilmesi öngörülen zam oranını da 2’ye katlayan bir enflasyonla karşı karşıyayız. Dolayısıyla artık yaşam sürdürülemez bir hale geldi. Memur ve emeklilerimizin bu şartlarda aylık geçimini sağlaması mümkün değildir. Ramazan Ayı tabir yerindeyse dar gelirliye zehir oldu. Geçen her an kamu çalışanlarının aleyhine işlemekte, maaşlar enflasyon karşısında hızla erimektedir. Ocak-Mart arasında maaşlardaki kaybımız 1044 liradır. 5-6 bin lira maaş alan bir kişi için 1044 liralık erime yaklaşık yüzde 20-25 arasındaki bir erimeye tekabül etmektedir. Alım gücündeki bu azalma cebimize daha yüksek oranlarda yansımaktadır. Dolayısıyla hükümetin yaptığı zamlar artık buz gibi eriyip gitmiştir. Artık yaşam özellikle dar gelirli ve emekli için daha zor geçmektedir.” şeklinde konuştu. 

“2 BİN LİRA SEYYANEN ZAM TALEP EDİYORUZ”

Geçtiğimiz Kasım ayından bu tarafa kamu çalışanlarının yaklaşık 2 bin TL kayıpları olduğunu ve seyyanen zam istediklerini hatırlatan Ören; “Türkiye Kamu-Sen olarak genel başkanımızın değerlendirmesi ile Kasım ayından bu zamana kadar olan kayıplarımızı da değerlendirecek olursak toplam 2 bin TL seyyanen zam talep ediyoruz. Bunun dışında enflasyonu karşılayacak şekilde yüzde 20-25 arasında maaş değerlendirmesi yapmak artık zaruri hale gelmiştir. Hükümet bu talebimize sırtını dönemez, görmezden gelemez. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Pazarlardan atık sebze ve meyve toplayanların sayısı artmıştır. Valilik binası altındaki Sosyal Yardım Vakfından yardım talep eden kişilerin sayısı artmıştır. Bir hükümet yapılan yardımların fazlalığıyla övünemez. Eğer bir yerde yapılan yardım fazlalaşmışsa orada fakirlik artmıştır. Ast olan yapılan yardımların fazlalığı değil azlığıdır. Dolayısıyla mutlak suretle insanların geçimlerini kolaylaştıracak yeni önlemleri mevcut hükümet almakla mükelleftir.

Buradan hükümete sesleniyorum; memur ve memur emeklisinin sıkıntısı had safhadadır. Bakınız salata 25 lira, taze fasulye 75 lira, patlıcan 40 lira, bir pide 8 lira olmuş. Artık babalar çocuklarının burnuna tüten pideyi evlerine götürememenin ıstırabını çekmektedir. 4 kişilik bir aile tek pide alsa yetmez 4 pide alsa 24 lira eder bu da cebi zorlar. Eğer insanlar Ramazan ayında evlerine bir pideyi götürmekten imtina ediyorsa artık şapkayı önümüze koymanın zamanı gelmişte geçiyordur. Milletimizi bu hale düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Artık insanlar birbirini evlerine bile davet edemiyorlar. Eskiden olan misafirliğe gitmeler, gelmeler, iftar davetleri nerede, yok. Fakirlik artık bizi gelenek-göreneklerimizden de geri bırakmıştır.” dedi. 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER