SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

BAŞKENT EDAŞ GÖREV BAŞINDA

BAŞKENT EDAŞ GÖREV BAŞINDA
Bu haber 28 Haziran 2022 - 17:01 'de eklendi ve 109 views kez görüntülendi.

Başkent EDAŞ yoğun yağış ve sel koşullarında kesintisiz enerji mücadelesini sürdürüyor

-Batı Karadeniz’de meydana gelen yoğun yağış ve seller nedeniyle oluşan elektrik arızaları Başkent EDAŞ ekiplerince ivedilikle gideriliyor

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. (Başkent EDAŞ) Kastamonu, Bartın, Karabük ve Zonguldak’ta yoğun yağış ve sellerden etkilenen bölgelerdeki elektrik arzının devamı için tüm gücüyle mücadele veriyor.

Önceki hafta alınan meteoroloji tahminleri uyarınca tüm destek ekiplerini teyakkuza geçiren Başkent EDAŞ, tahminlerin netleşmesiyle birlikte kuzeydeki yüksek riskli bölgelere ekiplerin intikalini gerçekleştirdi.

Ayrıca şirket, arıza kaynaklı oluşabilecek ek malzeme tedarikini de yol ve köprülerdeki olası hasara karşı önceden yaparak, hazırlıklarını afet öncesinden tamamladı. Pazar gecesinden itibaren tahminlerin gerçekleşmesi ve afet durumuna geçilmesiyle birlikte Başkent EDAŞ ekipleri tüm gücüyle seferber oldu.

Zorlu şartlarda, İş Sağlığı ve Güvenliği tedbirlerini elden bırakmadan görevlerini yerine getiren ekipler, hem vatandaşların hem de sel ve etkileri ile mücadele eden kamu teşkilatlarının enerji ihtiyacını sağladı. Enerji hatlarının zarar gördüğü noktalara jeneratörler sevk edildi.

-1000’i aşkın saha çalışanı, 500’ü aşkın araçla müdahale

Bölgedeki mevcut arıza onarım çalışanlarına ek olarak, şirketin hizmet sağladığı diğer illerdeki destek ekipleriyle birlikte afetle mücadele veren çalışan sayısı 1049’a, arazi aracı sayısı 505’e çıkarıldı.

Dağlarda enerji hatlarının geçtiği ancak engebeli arazi ve sık ormanlar nedeniyle çalışanların ulaşmakta zorlandığı hatların kontrolü için, 8 adet insansız hava aracı operatörleriyle birlikte bölgede göreve başladı.

Arıza onarımı normalden uzun sürecek uzaktaki köy ve mahalleler için ise 100 kVA’lık 7 jeneratör ile bölgesel arızların giderilmesi sürecinde kullanılmak üzere 42 portatif jeneratör bölgeye sevk edildi. Ayrıca 4 kepçe, ekiplerin ulaşımında kullanılan güzergâhları temizledi.

-Su seviyesi nedeniyle güvenlik amaçlı kesintiler yapıldı

Yağışla oluşan heyelanlar nedeniyle yıkılan direk ve şebeke unsurları hızlıca yenilenirken, yerleşim merkezlerinde yükselen su nedeniyle çarpılma riskine karşı tedbir amaçlı enerji kesintileri yapıldı.

Su seviyesinin azalması ile riskin ortadan kalktığı noktalarda şebeke unsurları çamur ve molozdan temizlenerek, enerji güvenli şekilde sağlandı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER