17:45 - VALİ TUTULMAZ ALAPLI’DA İNCELEMELERDE BULUNDU
17:42 - AK PARTİ ZONGULDAK TEŞKİLATI TEMAYÜL YOKLAMASI İÇİN SANDIĞA GİTTİ
17:39 - AK PARTİ İL BAŞKANI KİM OLSUN?
17:55 - MİLLİ YOL PARTİSİ KAHVALTI DÜZENLEDİ
17:54 - KARATAŞ GÜVEN TAZELEDİ
17:45 - YEŞİL, GREVDEKİ İŞÇİLERLE GÖRÜŞTÜ
18:07 - DOLMUŞÇULARIN SORUNUNU DİNLEDİLER
18:06 - BAŞKAN ADAYLARIMIZA VE AK PARTİ TEŞKİLATIMIZA SAMİMİ VE AÇIK ÇAĞRIMDIR…!
18:05 - ERKMEN: FINDIK ÜRETİCİSİ MAĞDUR EDİLMEMELİ
18:04 - 3 ENGELLİ VATANDAŞ MUTLU OLDU
İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, bir gazetede; “İYİ Parti ölüleri üye kaydetti” şeklinde çıkan haber üzerine yazılı basın açıklaması yaptı.
Siyasi partilere üyeliklerin E-devlet üzerinden yapılıp, Yargıtay tarafından onaylanmayan üyeliklerin partilere üyeliklerin yapılmasının mümkün olmadığına dikkat çekerek, konunun araştırıldığını söyledi.
“Yani Yargıtay’ca onaylanmayan bir kişinin partilerde üye olması mümkün değildir” diyen Erkmen konu ile ilgili incelemenin yapılacağını ifade ederek şöyle dedi:
“Bazı yerel basın organlarında “İYİ Parti ölüleri üye kaydetti” Başlığıyla haberler verilmiş ve de buna dayanılarak yorumlar yapılmıştır.
Partimize üye işlemi, ya vatandaşlarımızın ilçe başkanlıklarına müracaatları veya internet ortamında “e-devlet” üzerinden kendiliklerinden sisteme girerek yaptıkları müracaat sonrasında silsile yoluyla bu istekler Yargıtay’a intikal etmekte ve onaylandığında resmi üye sıfatı kazanılmaktadır. Yani Yargıtay’ca onaylanmayan bir kişinin partilerde üye olması mümkün değildir.
Ereğli İlçemizden üye giriş işlemi sonrası bazı üyelerin Yargıtay’ca sisteme girilmiş üyelerin ölü olduğu gerekçesiyle üyeliklerinin yapılmadığı tarafımızdan tespit olunmuş olup, bu konu hakkında ( kişilerin sisteme girdikten sonra mı vefat ettiği veya e-devlet üzerinden mi bir kişi tarafından yapıldığı veya kasıtlımı, yanlışlıkla mı girildiği konusunda) gerekli inceleme yapılmaktadır.
İYİ Partinin her gün millet nezdinde artan teveccühü karşısında Partimizin saygınlığına kamuoyunda zarar verecek varsa kasıtlı hareketlere müsaade edilmeyecek, gereği yapılacaktır.”