SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ERKMEN: YARGITAY’CA ONAYLANMAYAN BİR KİŞİNİN PARTİLERDE ÜYE OLMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR.

ERKMEN: YARGITAY’CA ONAYLANMAYAN BİR KİŞİNİN PARTİLERDE ÜYE OLMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR.
Bu haber 28 Haziran 2022 - 16:56 'de eklendi ve 123 views kez görüntülendi.

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, bir gazetede; “İYİ Parti ölüleri üye kaydetti” şeklinde çıkan haber üzerine yazılı basın açıklaması yaptı.

Siyasi partilere üyeliklerin E-devlet üzerinden yapılıp, Yargıtay tarafından onaylanmayan üyeliklerin partilere üyeliklerin yapılmasının mümkün olmadığına dikkat çekerek, konunun araştırıldığını söyledi.

 “Yani Yargıtay’ca onaylanmayan bir kişinin partilerde üye olması mümkün değildir” diyen Erkmen konu ile ilgili incelemenin yapılacağını ifade ederek şöyle dedi:

“Bazı yerel basın organlarında “İYİ Parti ölüleri üye kaydetti” Başlığıyla haberler verilmiş ve de buna dayanılarak yorumlar yapılmıştır.

 Partimize üye işlemi, ya vatandaşlarımızın ilçe başkanlıklarına müracaatları veya internet ortamında “e-devlet” üzerinden kendiliklerinden sisteme girerek yaptıkları müracaat sonrasında silsile yoluyla bu istekler Yargıtay’a intikal etmekte ve onaylandığında resmi üye sıfatı kazanılmaktadır. Yani Yargıtay’ca onaylanmayan bir kişinin partilerde üye olması mümkün değildir.

 Ereğli İlçemizden üye giriş işlemi sonrası bazı üyelerin Yargıtay’ca sisteme girilmiş üyelerin ölü olduğu gerekçesiyle üyeliklerinin yapılmadığı tarafımızdan tespit olunmuş olup, bu konu hakkında ( kişilerin sisteme girdikten sonra mı vefat ettiği veya e-devlet üzerinden mi bir kişi tarafından yapıldığı veya kasıtlımı, yanlışlıkla mı girildiği konusunda) gerekli inceleme yapılmaktadır.

 İYİ Partinin her gün millet nezdinde artan teveccühü karşısında Partimizin saygınlığına kamuoyunda zarar verecek varsa kasıtlı hareketlere müsaade edilmeyecek, gereği yapılacaktır.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER