SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KAÇAK YAPI MÜHÜRLENDİ!

KAÇAK YAPI MÜHÜRLENDİ!
Bu haber 26 Temmuz 2022 - 18:13 'de eklendi ve 429 views kez görüntülendi.

Yaklaşık 2-3 seneyi aşkın bir süredir Kozlu Balıkçı limanından şikayetler gelirken, son zamanlarda bu şikayetler sonrasında balıkçılar, “Bizim sahibimiz yok mu?” diye açıktan haykırmaya başladılar.

Limanın balıkçılara değil, bazı özel kişilere hizmet ettiği söyleniyor. 

Uzun zamandır Kozlu Balıkçı limanına ihtiyaç olan soğuk hafa deposu izin verilemediğinden yapılamadı.

2 sene önce balıkçı limanı işletmesini S.S. Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi alınca olanlar oldu.

Neler oldu bir sıralayalım;

1-Hak, hukukla yapılan işler yerine keyfi işler yapılmaya başlandı.

2-Uzun yıllar yapılmayan soğuk hava deposu ne hikmetse Ereğli balıkçılarından birisine verildiği söyleniyor. Zonguldak’ta senelerini balıkçılığa vermiş firmalar dururken, niye Ereğli firmasına yapımını ihalesiz verdiler?

3-limana giriş kapısına zincir takılmış, doğru ama girişler balıkçıların araçlarına kapalı. Yatlara gelen misafirler limana girişler serbest. Balıkçılarda zincirin anahtarı bulunmazken, bazı özel insanlarda nasıl oluyor?

4-Limanda Allah göstermesin bir yangın, bir hastalık, bir vaka olursa itfaiye, ambülanslar içeri nasıl girecek?

5-S.S. Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi’ne niye üye yapılmıyor? Birçok balıkçı üye olmak istemesine rağmen neden üye yapılmıyor, üye kayıtları nasıl donduruldu?

6-Balıkçılar limanda bulunan teknelerine araç-gereç, malzeme getirirken araçlar içeri alınmazken özel yatlara gelen özel araçlar ve misafirleri yatlara getiren taksilere serbest mi?

7-Uzun zamandır devamlı gündeme gelen alkol, uyuşturucu alemlerinin geceleri olduğu yatlarda, akşamları alkollü eğlencelerin yapıldığı iddiaları da her geçen gün arttığı söyleniyor.

8-Son olarak “yeni yönetim balıkçıların isteklerine değil, rantçıların özel kişilerin ve kendi çıkarlarına mı hizmet ediyor?” diye soruluyor.

9-Liman bazı konularda amaç dışı kullanıldığı “ben yaptım oldu” misali

10-İzinsiz, ihalesin herkesin kafasına göre inşaat, bina yapamayacağını söyleyip, yeni yapımına başlanan soğuk hava deposunun inşaatına mühür vurduğu ve bu ülkede yasalar, kanunlar olduğu gibi Kozlu’da da vardır, herkes bilmelidir.

Bu mühürleme olayını HÜRDÜŞÜN olarak bizzat Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ı arayarak, teyit alarak haber yaptık.

Bu balıkçı barınağında bir şeyler yapılacaksa kişiler değil, balıkçılar ve Belediye Başkanı ile bazı kurumlarla  istişare yapılarak karar verilmeli.

HÜRDÜŞÜN Gazetesi olayların takipçisiydi, takipçisi de olacağız. Lokman GÜL

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER