SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KUTAYER: RAKAMLARLA OYNAYARAK ENFLASYON DÜŞMEZ

KUTAYER: RAKAMLARLA OYNAYARAK ENFLASYON DÜŞMEZ
Bu haber 02 Aralık 2022 - 17:15 'de eklendi ve 126 views kez görüntülendi.

Gelecek Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Kutayer, enflasyon düşmesinin, fiyatlarının düşmeyeceğini ve artış hızının yavaşlayacağını söyledi.

Başkan Kutayer, ekonomi ve enflasyona ilişkin açıklamalarda bulundu ve Türkiye de tarihinin en yüksek enflasyonun yaşandığını ifade etti.

Kutayer açıklamasında; “Enflasyon aldı başını gitti. Fiyatlar aldı başını gitti fiyatlara yetişmek imkânsız. Fiyatlar her gün değişip artıyor. Paranızın değeri kalmadığı gibi halkımızın alım gücü yerlerde. Çok ciddi enflasyon var. Rakamlarla oynayarak enflasyon düşmez, iktidarın halkı çok zor durumda bıraktı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) başkanlarını değiştirip rakamlarla oynayarak enflasyonu düşmeyeceğini zanneden bir iktidar ile karşı karşıyayız. Sanki halkımız marketlere, pazara gittiği zaman bu fiyatları görmüyor. Enflasyonu hissetmiyor. Bazı kişilerde yanlış bir algı oluştuğunu aktararak bakın enflasyonun düşmesini fiyatların Düşmesini zannedenler var. Öyle değil, enflasyon düştüğünde fiyatlar düşmez. Sadece fiyatların artış hızı yavaşlar. Mayıs ayında enflasyon yüzde 45 e düştüğünde bile bugün 100 TL ye aldığımız ürünleri 6 ay sonra 150 TL ye alacağız.” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER