SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

FEVKANİ AĞIR GELECEK!

FEVKANİ AĞIR GELECEK!
Bu haber 31 Ekim 2023 - 15:31 'de eklendi ve 290 views kez görüntülendi.

Yaklaşık 1 ay önceye kadar 5 ayaklı yapısıyla Zonguldak kent merkezinin trafik bağlantısını sağlayan, altındaki onlarca dükkanla bir ticaret merkezi görevi de gören Fevkani Köprüsü’nün yıkımı sürüyor.

Köprünün yıkımıyla ortaya çıkan hurda malzemeler taşınırken, diğer yıkıntıların da kaldırılmasına devam ediliyor.

Yıkım kararı ve ihalesi nedeniyle halen tartışılan Fevkani Köprüsü’nden çıkacak olan hurda miktarının belirlenebilmesi için hurda malzemelerin kantarda tartılarak kayıt altına alınması ve bir alanda depolanması gerektiği ancak  köprünün yıkımıyla ortaya çıkan hurdanın bir bölümünün kantarda tartıldığı, bir bölümünün ise kantara sokulmadan nakledildiği, böylece köprü yıkımıyla ortaya çıkan hurda miktarının düşük gösterilmeye çalışıldığı iddia edildi.

Bilindiği gibi Zonguldak Belediyesi, köprünün yıkım işini hurda malzeme karşılığı ihale etmiş, ihaleyi en yüksek teklifte bulunan firmaya vermişti.

3 milyon 450 bin TL’ye ihale edilmesine rağmen çelik yapı olan köprünün yıkımıyla en az 35 milyon liralık hurda malzemenin ortaya çıkacağı yönündeki eleştiriler ve MKEK’in yasa gereği köprü yıkımıyla ortaya çıkan hurda malzemeleri Zonguldak Belediyesi’nden talep etmesi nedenleriyle köprüden çıkan tüm hurda malzemelerin miktarının kayıt altına alınmasının zorunluluk olduğu, ancak hurda miktarının düşük gösterilmeye çalışıldığı öne sürülüyor.

Zonguldak Belediyesi’nin konuya açıklık getirmesi ve çıkan hurda miktarının belirlenmesi için denetim yapılıp yapılmadığı konusunda açıklama yapması isteniyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER