SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

MÜCADELE İÇİN DOĞAYA SALINDI

MÜCADELE İÇİN DOĞAYA SALINDI
Bu haber 09 Mayıs 2024 - 10:47 'de eklendi ve 194 views kez görüntülendi.

Zonguldak’ta doğal olarak yetişen, yerel çiftçiler için önemli bir geçim kaynağı olan kestane balının ana kaynağı kestane ağaçlarına zarar veren gal arısına karşı faydalı böcek olan ve Gökçebey Orman Zararlılarıyla Mücadele Laboratuvarında üretilen 600 adet “Torymus sinensis” Zonguldak Valisi Osman Osman Hacıbektaşoğlu himayelerinde doğaya salındı.

Dünya genelinde önemli bir kestane ağacı zararlısı olarak bilinen ve İlimiz ormanlarında da varlığı tespit edilen Latince adı Dryocosmus kuriphilus olan kestane gal arısına karşı doğal bir düşman olan Torymus sinensis’in Göbü Şirinköy mevkiinde doğaya salımı gerçekleştirildi.

Programa; Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan ile görevli personel eşlik etti.

Doğada biyolojik denge için faydalı böcek popülasyonu yeterli sayıya ulaşıncaya kadar kestane gal arısının yoğun zarar yaptığı bölgelerde faydalı böcek salımına devam edileceği bildirildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER